Toimintatutkimus — Käytännön opas

Heikkinen, Hannu L. T.; Kaukko, Mervi
Nimeke: Toimintatutkimus — Käytännön opas
Tekijät: Heikkinen, Hannu L. T. (Toimittaja)
Kaukko, Mervi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970373
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 11.9.2023
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2. painos, 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 294
Tuoteryhmät: Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: toimintatutkimus, tutkimusmenetelmät, tutkimustyö, tutkimusetiikka, moninaisuus, kerronta, narratiivinen tutkimus, tieteellinen tieto, luotettavuus, tutkimus, kansalaistiede
E-kirja, 2023
EPUB
36,00 €

Toimintatutkimuksella on pitkä historia, mutta se elää ja muuttuu. Kova ydin on kuitenkin pysynyt samana: tarkoitus on muuttaa käytäntöjä tutkimalla niitä ja tutkia käytäntöjä muuttamalla niitä.

Tämä teos esittelee toimintatutkimuksen nykyisyyttä, mutta myös sen historiaa ja lähisukulaisia. Kirja antaa valmiuksia tutkimuksen suunnitteluun, toteutukseen, aineiston hankintaan, analysointiin ja arviointiin sekä eettisten ja luotettavuuteen liittyvien kysymysten käsittelyyn.

Viime vuosina kansainvälisessä keskustelussa on tullut esille uusia näkökulmia, joita on syytä huomioida suomenkielisessä menetelmäkirjallisuudessa. Näitä ovat esimerkiksi eettisten normistojen ja eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen vaikutukset toimintatutkimukseen.

Toimintatutkimus kutsuu suomalaisia sosiaali- ja kasvatustieteilijöitä osallistuvaan kansalaistutkimukseen, jossa he ovat samaan aikaan käytäntöjen tarkkailijoita ja aktiivisia osallistujia. Kirja rohkaisee tekemään harkittuja ja kriittisiä interventioita käytäntöihin ihmiskunnan ja koko maailman elonkirjon parhaaksi.


Katso myös näitä tuotteita