Toimintatutkimus — Käytännön opas

Heikkinen, Hannu L. T.; Kaukko, Mervi
Nimeke: Toimintatutkimus — Käytännön opas
Tekijät: Heikkinen, Hannu L. T. (Toimittaja)
Kaukko, Mervi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970373
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.9.2023. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 30.9.2023
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: Syksyn 2023 kirjat
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Toimintatutkimuksella on pitkä historia, mutta se elää ja muuttuu. Sen kova ydin on kuitenkin pysynyt samana: tarkoitus on muuttaa käytäntöjä tutkimalla niitä ja tutkia käytäntöjä muuttamalla niitä.

Tämä kirja esittelee toimintatutkimuksen nykyisyyttä, mutta myös sen historiaa ja lähisukulaisia. Kirja antaa valmiuksia tutkimuksen suunnitteluun, toteutukseen, aineiston hankintaan, analysointiin ja arviointiin sekä eettisten ja luotettavuuteen liittyvien kysymysten käsittelyyn.

Kirja tarkastelee toimintatutkimusta osana käytäntötutkimuksen perhettä. Siinä nostetaan esille myös käytäntöarkkitehtuuriteoria, joka pureutuu käytäntöjä koossa pitäviin ja niitä mahdollistaviin ennakkoehtoihin.

Viime vuosina kansainvälisessä keskustelussa on tullut esille uusia näkökulmia, joita on syytä huomioida suomenkielisessä menetelmäkirjallisuudessa. Näitä ovat esimerkiksi eettisten normistojen ja eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen vaikutukset toimintatutkimukseen.

Kirja sopii kurssikirjaksi ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen opiskelijoille. Sen tekijät ovat kokeneita ja tunnettuja tutkimusmenetelmien asiantuntijoita.


Katso myös näitä tuotteita