Toimintatutkimus — Käytännön opas

Heikkinen, Hannu L. T.; Kaukko, Mervi
Nimeke: Toimintatutkimus — Käytännön opas
Tekijät: Heikkinen, Hannu L. T. (Toimittaja)
Kaukko, Mervi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523971035
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 22.9.2023
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 320
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Pehmeäkantinen kirja, 2023

42,00 €

Toimintatutkimuksella on pitkä historia, mutta se elää ja muuttuu. Kova ydin on kuitenkin pysynyt samana: tarkoitus on muuttaa käytäntöjä tutkimalla niitä ja tutkia käytäntöjä muuttamalla niitä.

Tämä teos esittelee toimintatutkimuksen nykyisyyttä, mutta myös sen historiaa ja lähisukulaisia. Kirja antaa valmiuksia tutkimuksen suunnitteluun, toteutukseen, aineiston hankintaan, analysointiin ja arviointiin sekä eettisten ja luotettavuuteen liittyvien kysymysten käsittelyyn.

Viime vuosina kansainvälisessä keskustelussa on tullut esille uusia näkökulmia, joita on syytä huomioida suomenkielisessä menetelmäkirjallisuudessa. Näitä ovat esimerkiksi eettisten normistojen ja eurooppalaisen tietosuoja-asetuksen vaikutukset toimintatutkimukseen.

Toimintatutkimus kutsuu suomalaisia sosiaali- ja kasvatustieteilijöitä osallistuvaan kansalaistutkimukseen, jossa he ovat samaan aikaan käytäntöjen tarkkailijoita ja aktiivisia osallistujia. Kirja rohkaisee tekemään harkittuja ja kriittisiä interventioita käytäntöihin ihmiskunnan ja koko maailman elonkirjon parhaaksi.


Katso myös näitä tuotteita