Suomalaisen olutkulttuurin jäljillä
Leppänen, KaleviLisätiedot
Kustantaja: | Vastapaino |
Painos: | 2021 |
Julkaisuvuosi: | 2021 |
Kieli: | suomi |
Tiedostoformaatti: | EPUB |
Suojaustapa: | Vesileima |
Sivumäärä: | 152 |
Tuoteryhmät: | E-kirjat |
Kirjastoluokka: | 68.27 Juomat |
Muut formaatit tai variantit
Äänikirja, 2021 MP3 |
24,90 €
|
|
Pehmeäkantinen kirja, 2021 Liepeelliset pehmeät kannet |
24,90 €
|
Esittelyteksti
Mitä on suomalainen olutkulttuuri ja mikä on
sen historia? Millaisia olivat oluen valmistuksen ja
nauttimisen tavat ennen ja nyt? Entä miltä näyttävät oluen markkinointi, kauppa, valistustyö ja olutaiheiset tarinat?
Suomalaisen olutkulttuurin jäljillä keskittyy tarkastelemaan olutkulttuurin kehitystä 1990-luvulta alkaen, kun yhden olutmerkin keskiolutbaarien ja tiukan kontrollin aika päättyi. Tilalle alkoivat nousta keskiluokan suosimat suuren valikoiman ravintolat sekä pienpanimot. Suhtautuminen olueen on nyt vapaampaa ja myönteisempää kuin ikinä ennen.
Samalla olutkulttuuri kantaa kauas historiaan. Olut on vuosituhansia vanha perinnejuoma, ja kansanrunoutemme kertoo oluen synnystä ja huppeloitsemisesta sen voimin. Millaista olut oli, mistä saatiin vaikutteita ja kenellä oli varaa nauttia olutta? Historian lisäksi kirja antaa osviittaa maistamiseen ja valintoihin.
Kalevi Leppänen on edistänyt suomalaista olutkulttuuria monessa roolissa: kouluttajana, Suomen Olutseuran toiminnanjohtajana sekä ravintoloitsijana.
sen historia? Millaisia olivat oluen valmistuksen ja
nauttimisen tavat ennen ja nyt? Entä miltä näyttävät oluen markkinointi, kauppa, valistustyö ja olutaiheiset tarinat?
Suomalaisen olutkulttuurin jäljillä keskittyy tarkastelemaan olutkulttuurin kehitystä 1990-luvulta alkaen, kun yhden olutmerkin keskiolutbaarien ja tiukan kontrollin aika päättyi. Tilalle alkoivat nousta keskiluokan suosimat suuren valikoiman ravintolat sekä pienpanimot. Suhtautuminen olueen on nyt vapaampaa ja myönteisempää kuin ikinä ennen.
Samalla olutkulttuuri kantaa kauas historiaan. Olut on vuosituhansia vanha perinnejuoma, ja kansanrunoutemme kertoo oluen synnystä ja huppeloitsemisesta sen voimin. Millaista olut oli, mistä saatiin vaikutteita ja kenellä oli varaa nauttia olutta? Historian lisäksi kirja antaa osviittaa maistamiseen ja valintoihin.
Kalevi Leppänen on edistänyt suomalaista olutkulttuuria monessa roolissa: kouluttajana, Suomen Olutseuran toiminnanjohtajana sekä ravintoloitsijana.