Rakkauden synnyistä

Rinne, Pärttyli
Nimeke: Rakkauden synnyistä
Tekijät: Rinne, Pärttyli (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688376
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 14.2.2021 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 14.2.2021
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)


Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 200
Tuoteryhmät: Kevään 2021 kirjat
Filosofia
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 14.8 Ihmissuhteiden psykologia
Avainsanat: rakkaus, rakkaussuhde, ihmissuhteet
Rakkauden synnyistä tarkastelee rakkauden eri ulottuvuuksia erityisesti alkujen näkökulmista. Mitä ovat rakkauden kipinät maailmankaikkeuden kehityshistoriassa ja inhimillisessä elämässä? Kuinka rakkauden lajit kietoutuvat toisiinsa tapahtumien virrassa, jota kutsumme todellisuuden evoluutioksi?

Rakkaudesta on viimeisen kahden ja puolen tuhannen vuoden aikana kirjoitettu loputtomasti. Ilmiön kirjo kattaa keskeisimmät ihmiselämän alueet parinmuodostuksesta ja vanhemmuudesta ystävyyteen sekä uskonnollisiin ja esteettisiin kokemuksiin. Rakkaus sanoittaa myös yhteisöjen moraalisia ja poliittisia ideaaleja. Kulttuurisesta painoarvostaan huolimatta rakkauden käsite on yhä sangen epäselvä.
Rakkauden synnyistä tarjoaa kokonaisvaltaisen läpileikkauksen rakkauden tärkeimmistä ulottuvuuksista ja niiden keskinäissuhteista. Teos yhdistää nykyaikaisen evolutiivisen maailmankuvan rakkauden alkuimpulsseja koskevaan käsitteelliseen analyysiin ja vapaasti virtaavaan esseistiikkaan. Esseissä rakentuu uusi ja omaperäinen, tieteellisesti motivoitu ja henkilökohtaisesti eletty näkökulma erään inhimillisen perusilmiön käsittämiseksi.

Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat ymmärtää rakkautta.

Pärttyli Rinne on filosofi, kirjailija ja palkittu käsikirjoittaja. Rinne toimii tällä hetkellä vierailevana tutkijana Aalto-yliopiston neurotieteen laitoksella.


Katso myös näitä tuotteita