Oikeus päihdehuoltoon

Pehkonen, Aini; Kekoni, Taru; Kuusisto, Katja
Nimeke: Oikeus päihdehuoltoon
Tekijät: Pehkonen, Aini (Toimittaja)
Kekoni, Taru (Toimittaja)
Kuusisto, Katja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517688208
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 13.5.2020
Hinta: 33,90 € (30,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 357
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 37.6 Päihdepolitiikka. Päihdehuolto
Avainsanat: alkoholiongelmat, päihdehuolto, päihdekuntoutus, päihdeongelmat, sosiaalipolitiikka
Pehmeäkantinen kirja, 2019

42,00 €

Miten päihdeongelmaisten oikeus hoitoon toteutuu Suomessa? Kirja kokoaa erityisen haavoittuvassa asemassa olevan ja usein piiloon jäävän, mutta toisaalta sosiaali- ja terveysalalla erittäin näkyvän, päihdeongelmaisen asiakasryhmän asemaa ja oikeuksia. Kantavana ajatuksena on avata päihdeongelman ja sen hoidon haasteita asiakkaan, hänen läheistensä, työntekijän, päihdehoidon sekä yhteiskunnan näkökulmista.

Kirjaa lukiessaan voi rakentaa omaa ymmärrystään päihdeongelmasta ja niistä haasteista, joihin päihteitä ongelmallisesti käyttävä törmää hakeutuessaan hoidon piiriin. Kirjan tavoitteena on herättää lukija pohtimaan päihdeongelmaisen ja hänen läheistensä oikeuksien toteutumismahdollisuuksia tässä yhteiskunnassa. Yhdessä artikkelit muodostavat laajemman, päihdeongelmaisten oikeuksia pohtivan kokonaisuuden.

Yhteiskunnan arvoista kertoo paljon se, miten heikoimmassa asemassa olevat kohdataan ja miten heitä kohdellaan. Ei ole siis syytä unohtaa myöskään kansalaiskeskusteluun inspiroitumista, tässä ajassa sillä on oma tärkeä sijansa. Nyt on aika puhua päihdeongelmaisten asiakkaiden oikeudesta hoitoon.
Kokoomateos on suunnattu kaikille päihdeproblematiikasta kiinnostuneille: opiskelijoiden ja tutkijoiden ohella sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä opetus- ja kasvatustyössä toimiville eri alojen ammattilaisille.


Katso myös näitä tuotteita