Oikeus päihdehuoltoon

Pehkonen, Aini; Kekoni, Taru; Kuusisto, Katja
Nimeke: Oikeus päihdehuoltoon
Tekijät: Pehkonen, Aini (Toimittaja)
Kekoni, Taru (Toimittaja)
Kuusisto, Katja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687423
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 357
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 37.6 Päihdepolitiikka. Päihdehuolto
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: päihdeongelmaiset, alkoholistit, narkomaanit, asiakkuus, asiakkaat, oikeudet, elämänkaari, äitiys, isyys, vanhemmuus, juominen, ikääntyneet, naiset, päihdetyö, päihdeongelmat, huumeongelmat, hoito, laitoshoito, toipuminen, vaikuttavuus, palvelujärjestelmät, päihdekuntoutus, sosiaalihuoltolaki, lainsäädäntö
Avainsanat: alkoholiongelmat, huumeongelmat, päihdehuolto, päihdekuntoutus, päihdeongelmat, päihderiippuvuus, päihdetyö
E-kirja, 2020
EPUB
33,90 €

Miten päihdeongelmaisten oikeus hoitoon toteutuu Suomessa? Kirja kokoaa erityisen haavoittuvassa asemassa olevan ja usein piiloon jäävän, mutta toisaalta sosiaali- ja terveysalalla erittäin näkyvän, päihdeongelmaisen asiakasryhmän asemaa ja oikeuksia. Kantavana ajatuksena on avata päihdeongelman ja sen hoidon haasteita asiakkaan, hänen läheistensä, työntekijän, päihdehoidon sekä yhteiskunnan näkökulmista.

Kirjaa lukiessaan voi rakentaa omaa ymmärrystään päihdeongelmasta ja niistä haasteista, joihin päihteitä ongelmallisesti käyttävä törmää hakeutuessaan hoidon piiriin. Kirjan tavoitteena on herättää lukija pohtimaan päihdeongelmaisen ja hänen läheistensä oikeuksien toteutumismahdollisuuksia tässä yhteiskunnassa. Yhdessä artikkelit muodostavat laajemman, päihdeongelmaisten oikeuksia pohtivan kokonaisuuden.

Yhteiskunnan arvoista kertoo paljon se, miten heikoimmassa asemassa olevat kohdataan ja miten heitä kohdellaan. Ei ole siis syytä unohtaa myöskään kansalaiskeskusteluun inspiroitumista, tässä ajassa sillä on oma tärkeä sijansa. Nyt on aika puhua päihdeongelmaisten asiakkaiden oikeudesta hoitoon.
Kokoomateos on suunnattu kaikille päihdeproblematiikasta kiinnostuneille: opiskelijoiden ja tutkijoiden ohella sosiaali- ja terveydenhuollossa sekä opetus- ja kasvatustyössä toimiville eri alojen ammattilaisille.


Katso myös näitä tuotteita