Mediesamhället

Seppänen, Janne; Väliverronen, Esa
Nimeke: Mediesamhället
Alkuteos: Mediayhteiskunta
Tekijät: Seppänen, Janne (Kirjoittaja)
Väliverronen, Esa (Kirjoittaja)
Hagelberg, Jaana (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517684170
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 33,00 € (30,00 € alv 0 %)

Alkuteos: Mediayhteiskunta
Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 224
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Kirjastoluokka: K07 VIESTINTÄ. JOUKKOVIESTINTÄ
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: media, vaikutukset, arki, viestintä, vuorovaikutus, muutos, sosiaalinen media, uusmedia, Internet, valta, vaikuttaminen, yhteiskunta
E-kirja, 2019
EPUB
23,06 €

Vilken är mediernas roll i vardagen och i växelverkan människor emellan? På vilket sätt utmanar det avgiftsfria innehållet på webben och de nya medierna den traditionella medieindustrin? Kan man göra revolution med hjälp av Facebook? Vad är mass-själv-kommunikation?

"Mediesamhället" tecknar en aktuell bild av ett samhälle, som på många sätt är beroende av medier. Samtidigt granskar boken hur medierna upplevs då gamla begrepp såsom tv-tittare, radiolyssnare och tidningsläsare börjar bli föråldrade.

"Mediesamhället" är en efterlängtad bok om förändringar i medielandskapet och kommunikationen. Verket granskar kommunikation som interaktion, representationer, ekonomi och som en del av maktutövningen i samhället. Boken fördjupar sig i motsättningarna mellan massmedier och sociala medier, fakta och underhållning, privat och offentligt. Medierna har blivit en oskiljaktig del av samhället - på gott och ont.

Janne Seppänen är professor vid fakulteten för kommunikation, medier och teater vid Tammerfors universitet. Esa Väliverronen är professor vid institutionen för socialvetenskap vid Helsingfors universitet.


Katso myös näitä tuotteita