Matkalla islamilaisessa Suomessa

Juntunen, Marko
Nimeke: Matkalla islamilaisessa Suomessa
Tekijät: Juntunen, Marko (Kirjoittaja)
Toiviainen, Mikko (Lukija)
Tuotetunnus: 9789517687546
Tuotemuoto: Äänikirja
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.9.2021
Hinta: 25,90 € (23,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: MP3
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Äänikirjat
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
E-kirja, 2020
EPUB
19,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2020
Liimasidos, Liepeelliset pehmeät kannet
25,90 €

Suomalaisten lähiöiden muuttuva todellisuus, maahanmuutto ja islamin lisääntynyt läsnäolo herättävät suomalaisissa mielipiteitä laidasta laitaan. Marko Juntunen kuvaa vuosien tutkimustyötään Turussa sijaitsevassa Varissuon lähiössä.

Teos avaa rikkaan näkökulman monikulttuuriseen lähiön arkeen sekä kuvaa kehityskulkuja, jotka ovat käsillä Suomessa jokaisella asuinalueella, jonka muslimiväestö on voimakkaassa kasvussa.

Väkivaltaa ja aseellisia konflikteja paenneet muslimiväestöjen
edustajat rakentavat Varissuolla uutta elämäänsä. Kuinka traumaattiset muistot ja uudet haasteet lomittuvat toinen toisiinsa lähiön arjessa? Tuovatko muuttajat mukanansa kotimaidensa konfliktit? Tuottavatko he turvallisuusuhkia vai kantavatko he huolta omasta turvallisuudestaan? Entä miltä Varissuo näyttää siellä kasvaneille musliminuorille?

Teoksen kirjoittaja Marko Juntunen on Lähi-idän ja islamin tutkimuksen dosentti Helsingin yliopistossa sekä arabian kielen kääntäjä ja tulkki. Hän on tutkinut arabimaailman muuttoliikkeitä, muslimien järjestäytymistä ja Suomen muuttuvaa lähiötodellisuutta kahden vuosikymmenen ajan.


Katso myös näitä tuotteita