Matkalla islamilaisessa Suomessa

Juntunen, Marko
Nimeke: Matkalla islamilaisessa Suomessa
Tekijät: Juntunen, Marko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688604
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.8.2020
Hinta: 19,90 € (18,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 228
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kirjastoluokka: 32.21 Siirtolaiset. Pakolaiset
Avainsanat: islamilainen kulttuuri, kulttuurien välinen tutkimus, kulttuurienvälinen vuorovaikutus, lähiöt, maahanmuuttajat, maahanmuuttajat, maahanmuuttajatausta, monikulttuurisuus, monikulttuuritutkimus, muslimit
Äänikirja, 2021
MP3
25,90 €

Pehmeäkantinen kirja, 2020
Liimasidos, Liepeelliset pehmeät kannet
25,90 €

Suomalaisten lähiöiden muuttuva todellisuus, maahanmuutto ja islamin lisääntynyt läsnäolo herättävät suomalaisissa mielipiteitä laidasta laitaan. Marko Juntunen kuvaa vuosien tutkimustyötään Turussa sijaitsevassa Varissuon lähiössä.
Teos avaa rikkaan näkökulman monikulttuuriseen lähiön arkeen sekä kuvaa kehityskulkuja, jotka ovat käsillä Suomessa jokaisella asuinalueella, jonka muslimiväestö on voimakkaassa kasvussa.

Väkivaltaa ja aseellisia konflikteja paenneet muslimiväestöjen edustajat rakentavat Varissuolla uutta elämäänsä. Kuinka traumaattiset muistot ja uudet haasteet lomittuvat toinen toisiinsa lähiön arjessa? Tuovatko muuttajat mukanansa kotimaidensa konfliktit? Tuottavatko he turvallisuusuhkia vai kantavatko he huolta omasta turvallisuudestaan? Entä miltä Varissuo näyttää siellä kasvaneille musliminuorille?

Teoksen kirjoittaja Marko Juntunen on Lähi-idän ja islamin tutkimuksen dosentti Helsingin yliopistossa sekä arabian kielen kääntäjä ja tulkki. Hän on tutkinut arabimaailman muuttoliikkeitä, muslimien järjestäytymistä ja Suomen muuttuvaa lähiötodellisuutta kahden vuosikymmenen ajan.


Katso myös näitä tuotteita