Liikkuva maailma

Lehtonen, Mikko
Nimeke: Liikkuva maailma
Tekijät: Lehtonen, Mikko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517684088
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 5,00 € (4,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kulttuurintutkimus
Kirjastoluokka: K30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskunnallinen muutos, kulttuurin muutos, liikkuvuus, liike, rajat, transnationaalisuus, globalisaatio, paikallisuus, kansainvälisyys, identiteetti, käsiteanalyysi, yhteisöllisyys, sosiaaliset suhteet, verkostoituminen, medioituminen, muuttoliike, siirtolaisuus, maahanmuutto, monikulttuurisuus, viestintä, tulkkaus, kääntäminen, kulttuurintutkimus, kirjallisuudentutkimus, diskurssintutkimus
E-kirja, 2017
EPUB
23,95 €

Nyky-yhteiskunnat perustuvat pitkälti rahan, tavaroiden ja ihmisten liikkumiseen. Tästä huolimatta liikkuvaa maailmaa, yhteyksien rakentumista ja rajojen ylittämistä tarkastellaan yhä voittopuolisesti paikallaan pysymisen ja erojen näkökulmasta.

"Liikkuva maailma" -teos on kolmentoista eturivin humanistin ja yhteiskuntatieteilijän poleeminen puheenvuoro. He kyseenalaistavat sen, että ihmistieteissä edelleen tutkitaan maantieteelliseen läheisyyteen ja kasvokkaiseen kanssakäymiseen perustuvia yhteisöjä. Tämä teos haastaa kansallisvaltioiden ja kansallisuuksien aseman nykymaailmaa koskevan tiedon lähtökohtana.

Kirjan artikkeleissa käsitellään kansallisvaltioiden rajojen rispaantumista, globaalin ja lokaalin keskinäisiä suhteita, ajatusten, ihmisten ja esineiden kiertoa, identiteettien muovautumista uudelleen sekä tiedon tuotantoa. Ensimmäinen suomenkielinen kirjanmittainen esitys aiheesta on tarkoitettu kaikille, joita nykymaailman muutokset kiinnostavat. Erityisesti sillä on käyttöä tutkijoille, opiskelijoille, viranomaisille ja kansalaisjärjestöaktiiveille.


Katso myös näitä tuotteita