Liikkuva maailma — Liike, raja, tieto

Lehtonen, Mikko
Nimeke: Liikkuva maailma — Liike, raja, tieto
Tekijät: Lehtonen, Mikko (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686051
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 26.1.2017
Hinta: 23,95 € (21,77 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 312
Tuoteryhmät: Kulttuurintutkimus
Yhteiskunta
E-kirjat
Kirjastoluokka: K30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
Avainsanat: medioituminen, kulttuurin muutos, maahanmuutto, kansainvälisyys, paikallisuus, diskurssintutkimus, liikkuminen, monikulttuurisuus, siirtolaisuus, kääntäminen, rajat, liikkuvuus, liike, yhteisöllisyys, viestintä, tulkkaus, kulttuurintutkimus, yhteiskunnallinen muutos, sosiaaliset suhteet, kirjallisuudentutkimus, verkostoituminen, identiteetti, transnationaalisuus, globalisaatio, muuttoliike, käsiteanalyysi
Pehmeäkantinen kirja, 2013

5,00 €

Nyky-yhteiskunnat perustuvat pitkälti rahan, tavaroiden ja ihmisten liikkumiseen. Tästä huolimatta liikkuvaa maailmaa, yhteyksien rakentumista ja rajojen ylittämistä tarkastellaan yhä voittopuolisesti paikallaan pysymisen ja erojen näkökulmasta.

Liikkuva maailma -teos on kolmentoista eturivin humanistin ja yhteiskuntatieteilijän poleeminen puheenvuoro. He kyseenalaistavat sen, että ihmistieteissä edelleen tutkitaan maantieteelliseen läheisyyteen ja kasvokkaiseen kanssakäymiseen perustuvia yhteisöjä. Tämä teos haastaa kansallisvaltioiden ja kansallisuuksien aseman nykymaailmaa koskevan tiedon lähtökohtana.

Kirjan artikkeleissa käsitellään kansallisvaltioiden rajojen rispaantumista, globaalin ja lokaalin keskinäisiä suhteita, ajatusten, ihmisten ja esineiden kiertoa, identiteettien muovautumista uudelleen sekä tiedon tuotantoa. Ensimmäinen suomenkielinen kirjanmittainen esitys aiheesta on tarkoitettu kaikille, joita nykymaailman muutokset kiinnostavat. Erityisesti sillä on käyttöä tutkijoille, opiskelijoille, viranomaisille ja kansalaisjärjestöaktiiveille.


Katso myös näitä tuotteita