Liikkumisen sosiologia

Itkonen, Hannu
Nimeke: Liikkumisen sosiologia
Tekijät: Itkonen, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688918
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 38,90 € (35,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: Sosiologia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: fyysinen aktiivisuus, liikunta, urheilu, hyvinvointi, terveys, elämys, kokemukset, huippu-urheilu, liikuntakulttuuri, ruumiillisuus, liikuntasosiologia
Avainsanat: liikkuminen, liikunta, urheilu, hyvinvointi, terveys, elämykset, kokemukset, huippu-urheilu, liikuntakulttuuri, ruumiillisuus, kehollisuus, liikuntasosiologia
E-kirja, 2021
EPUB
38,90 €

Vuoden urheilukirja 2021 -finalisti.

Liikunta ja urheilu puhuttelevat ihmisiä monin tavoin. Liikkumalla tavoittelemme hyvinvointia ja terveyttä, elämyksiä ja kokemuksia. Kulutamme ammattimaista huippu-urheilua tuotteena, joka yhdessä median ja markkinoiden kanssa muodostaa tiiviin kolminaisuuden. Monet meistä myös uurastavat liikuntakulttuurin vapaaehtoistoiminnoissa.

Liikkumisen sosiologiassa jäljitetään urheilun, liikunnan ja ruumiillisuuden käytäntöjä osana yhteiskunnallisia muutoksia. Teos tukeutuu sosiologiseen tiedetraditioon, jonka kautta teoksessa tarkastellaan liikkumisen toteuttajia, tekijöitä, tiloja, tulkitsijoita ja tulevaisuutta. Teos valaisee myös liikuntasosiologisen tutkimuksen sisällöllisiä ja menetelmällisiä muutoksia.

Hannu Itkonen on liikuntasosiologian professori Jyväskylän yliopistossa ja liikuntasosiologian sekä liikunnan kulttuurihistorian dosentti Itä-Suomen yliopistossa. Laaja-alaisessa tuotannossaan hän on keskittynyt etenkin yhteiskunnallisten muutosten selvitystyöhön kritiikkiäkään unohtamatta. Itkonen on toiminut lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tiede- ja järjestökenttien luottamustehtävissä.


Katso myös näitä tuotteita