Liikkumisen sosiologia

Itkonen, Hannu
Nimeke: Liikkumisen sosiologia
Tekijät: Itkonen, Hannu (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688857
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.5.2021
Hinta: 38,90 € (35,36 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 192
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 79.1 Liikunta. Urheilu
Avainsanat: liikkuminen, liikunta, urheilu, hyvinvointi, terveys, elämykset, kokemukset, huippu-urheilu, liikuntakulttuuri, ruumiillisuus, kehollisuus, liikuntasosiologia
Kovakantinen kirja, 2021

38,90 €

Vuoden urheilukirja 2021 -finalisti.

Liikunta ja urheilu puhuttelevat ihmisiä monin tavoin. Liikkumalla tavoittelemme hyvinvointia ja terveyttä, elämyksiä ja kokemuksia. Kulutamme ammattimaista huippu-urheilua tuotteena, joka yhdessä median ja markkinoiden kanssa muodostaa tiiviin kolminaisuuden. Monet meistä myös uurastavat liikuntakulttuurin vapaaehtoistoiminnoissa.

Liikkumisen sosiologiassa jäljitetään urheilun, liikunnan ja ruumiillisuuden käytäntöjä osana yhteiskunnallisia muutoksia. Teos tukeutuu sosiologiseen tiedetraditioon, jonka kautta teoksessa tarkastellaan liikkumisen toteuttajia, tekijöitä, tiloja, tulkitsijoita ja tulevaisuutta. Teos valaisee myös liikuntasosiologisen tutkimuksen sisällöllisiä ja menetelmällisiä muutoksia.

Hannu Itkonen on liikuntasosiologian professori Jyväskylän yliopistossa ja liikuntasosiologian sekä liikunnan kulttuurihistorian dosentti Itä-Suomen yliopistossa. Laaja-alaisessa tuotannossaan hän on keskittynyt etenkin yhteiskunnallisten muutosten selvitystyöhön kritiikkiäkään unohtamatta. Itkonen on toiminut lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä tiede- ja järjestökenttien luottamustehtävissä.


Katso myös näitä tuotteita