Kiinan talous

Kaaresvirta, Juuso; Luova, Outi
Nimeke: Kiinan talous
Tekijät: Kaaresvirta, Juuso (Toimittaja)
Luova, Outi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523971257
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.3.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 48.183 Kiina
Avainsanat: Kiina, talous, talousalueet, talouskehitys
Pehmeäkantinen kirja, 2024

36,00 €

Kiina pyrkii johtavaan asemaan maailmassa vuoteen 2050 mennessä.

Kiinan talous -kirja luo katsauksen nyky-Kiinan talouteen. Kirja tarkastelee myös Kiinan tämänhetkisten haasteiden ja ongelmien syitä sekä maan suunnitelmia niiden korjaamiseksi.

Kiinan talous on maailman toiseksi suurin ja sen kehitys määrittää koko maailman suuntaa. Maan avautuminen liitti sadat miljoonat kiinalaiset osaksi maailmantaloutta ja tuotantoketjuja. Kiinasta tuli nopeaan tahtiin koko maailman paja ja tuotantoketjujen keskittymä. On vaikea kuvitella globalisaatiota ilman Kiinaa.

Kiina on jättimäinen. Maassa on yli sata miljoonakaupunkia ja maatalousmaata on eniten maailmassa. Miljardöörejä on ennätysmäärä, mutta myös köyhyyttä on paljon ja tuloerot ovat valtavat. Kiinan päästöt ovat maailman suurimmat, ja siten se on avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Kiinan talouskasvu on hiipumassa, ja maa painii lukuisten ongelmien kanssa. Mitkä ovat Kiinan todennäköisiä tulevaisuuspolkuja kohti 2020-luvun loppua?

Kirjoittajat työskentelevät Kiinan parissa:
Outi Luova ja Lauri Paltemaa Turun yliopistossa ja Juuso Kaaresvirta, Eeva Kerola ja Riikka Nuutilainen Suomen Pankissa. Mukana on lisäksi energia-asiantuntija Lauri Myllyvirta ja strategisen ennakoinnin asiantuntija Sari Arho Havren.


Katso myös näitä tuotteita