Kiinan talous

Kaaresvirta, Juuso; Luova, Outi
Nimeke: Kiinan talous
Tekijät: Kaaresvirta, Juuso (Toimittaja)
Luova, Outi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523971653
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Ennakkotilattavissa. Tuote ilmestyy 31.3.2024 ja toimitetaan sen jälkeen.
Ilmestymispäivä: 31.3.2024
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 288
Tuoteryhmät: Kevään 2024 kirjat
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 48.183 Kiina
Kiina pyrkii johtavaan asemaan maailmassa vuoteen 2050 mennessä.

Kiinan talous luo katsauksen nyky-Kiinan talouteen, mutta tarkastelee myös sen tämänhetkisten haasteiden ja ongelmien syitä sekä sitä, mitä Kiina suunnittelee niiden korjaamiseksi.

Kiinan talous on maailman toiseksi suurin ja sen kehitys määrittää koko maailman suuntaa. Maan avautuminen liitti sadat miljoonat kiinalaiset osaksi maailmantaloutta ja tuotantoketjuja. Maasta tuli nopeaan tahtiin tärkeä koko maailman paja ja tuotantoketjujen keskittymä. On vaikea kuvitella globalisaatiota ilman Kiinaa.

Kiina on kooltaan valtava. Maassa on yli sata miljoonakaupunkia. Maatalousmaata on pinta-alalla mitattuna maailman eniten. Miljardöörejäkin on maailman eniten, mutta myös köyhyyttä on paljon ja tuloerot ovat hyvin suuret. Kiinan päästöt ovat maailman suurimmat ja se on avainasemassa ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Kiinan talouskasvu on kuitenkin hiipumassa ja maa painii lukuisten ongelmien kanssa. Mitkä ovat todennäköisiä tulevaisuuspolkuja kohti 2020-luvun loppua?

Kirja sopii aiheesta kiinnostuneille, mutta erityisesti yritysten, vientiorganisaatioiden, ministeriöiden ja muiden hallinnonalojen työntekijöille, opettajille, opiskelijoille, journalistille ja asiantuntijoille. Se soveltuu hyvin myös oppikirjaksi yliopistoon.

Kirjoittajat työskentelevät Kiinan parissa: Outi Luova ja Lauri Paltemaa Turun yliopistossa ja Juuso Kaaresvirta, Eeva Kerola ja Riikka Nuutilainen Suomen Pankissa. Mukana on lisäksi energia-asiantuntija Lauri Myllyvirta ja strategisen ennakoinnin asiantuntija Sari Arho Havren.


Katso myös näitä tuotteita