Kaiken maailman kvantit — Luonnontieteen maailmankuvan tarkistus

Annila, Arto
Nimeke: Kaiken maailman kvantit — Luonnontieteen maailmankuvan tarkistus
Tekijät: Annila, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687478
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 44,00 € (40,00 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 472
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Filosofia
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: luonnontieteet, maailmankuva, termodynamiikka, biofysiikka, evoluutioteoria, luonnonlait, kausaliteetti, kvanttimekaniikka, maailmankaikkeus, todellisuus, maailmankaikkeuden synty, tietoisuus, ihmiskunta
Avainsanat: biofysiikka, luonnonfilosofia, luonnontieteellinen maailmankuva, maailmankaikkeus, maailmankuva, tieteenhistoria
E-kirja, 2020
EPUB
34,90 €

Mitä on aika? Mitä on aine ja avaruus? Mitä on elämä? Mitä on tietoisuus? Nämä tieteen peruskysymykset saattavat vaikuttaa toisistaan irrallisilta. Havainnot kuitenkin kertovat yhtenäisestä todellisuudesta.

Niin hämmästyttävää kuin se onkin, sanojen pituudet vaihtelevat niin kuin geenien pituudet. Maanjäristysten voimakkuudet vaihtelevat niin kuin aivojen aktiivisuus. Innovaatiot leviävät epidemioiden tavoin. Nilviäisten kuoret, kukkien siemenpohjat, pyörremyrskyt ja kierteisgalaksit ovat myös samaa muotoa.

Jo Galileo tunsi suuren säännönmukaisuuden, mutta sen syy on säilynyt arvoituksena aikaamme asti. Nyt lainalaisuus selittyy sillä, että kaikki olemassa oleva koostuu yksistä ja samoista perusosasista, valokvanteista. Näin voimme ymmärtää samalla lailla monia ilmiöitä alkeishiukkasista universumin laajenemiseen ja evoluutiosta kulttuurien kehitykseen. Maailma ja maailmankaikkeus ovat käsitettävissä yhteydessä tieteen historiaan.

Käänteentekevä katsantokanta valottaa myös ihmistä itseään ja ihmiskunnan kohtaloa. Kykenemmekö kyseenalaistamaan käsityksiämme ja näkemään kokonaisuuden? Kohtaammeko taas kerran maailmankuvan muutoksen?

Arto Annila on entinen biofysiikan professori Helsingin yliopistosta.


Katso myös näitä tuotteita