Kaiken maailman kvantit — Luonnontieteen maailmankuvan tarkistus

Annila, Arto
Nimeke: Kaiken maailman kvantit — Luonnontieteen maailmankuvan tarkistus
Tekijät: Annila, Arto (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688246
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 28.1.2020
Hinta: 34,90 € (31,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Avainsanat: biofysiikka, luonnontieteellinen maailmankuva, maailmankuva, maailmankaikkeus, tieteenhistoria, luonnonfilosofia
Kovakantinen kirja, 2019

44,00 €

Mitä on aika? Mitä on aine ja avaruus? Mitä on elämä? Mitä on tietoisuus? Nämä tieteen peruskysymykset saattavat vaikuttaa toisistaan irrallisilta. Havainnot kuitenkin kertovat yhtenäisestä todellisuudesta.

Niin hämmästyttävää kuin se onkin, sanojen pituudet vaihtelevat niin kuin geenien pituudet. Maanjäristysten voimakkuudet vaihtelevat niin kuin aivojen aktiivisuus. Innovaatiot leviävät epidemioiden tavoin. Nilviäisten kuoret, kukkien siemenpohjat, pyörremyrskyt ja kierteisgalaksit ovat myös samaa muotoa.

Jo Galileo tunsi suuren säännönmukaisuuden, mutta sen syy on säilynyt arvoituksena aikaamme asti. Nyt lainalaisuus selittyy sillä, että kaikki olemassa oleva koostuu yksistä ja samoista perusosasista, valokvanteista. Näin voimme ymmärtää samalla lailla monia ilmiöitä alkeishiukkasista universumin laajenemiseen ja evoluutiosta kulttuurien kehitykseen. Maailma ja maailmankaikkeus ovat käsitettävissä yhteydessä tieteen historiaan.

Käänteentekevä katsantokanta valottaa myös ihmistä itseään ja ihmiskunnan kohtaloa. Kykenemmekö kyseenalaistamaan käsityksiämme ja näkemään kokonaisuuden? Kohtaammeko taas kerran maailmankuvan muutoksen?

Arto Annila on entinen biofysiikan professori Helsingin yliopistosta.


Katso myös näitä tuotteita