Kaapista kaapin päälle — Homoseksuualiset ihmiset ja heidän oikeutensa edustuksellisessa politiikassa

Juvonen, Tuula
Nimeke: Kaapista kaapin päälle — Homoseksuualiset ihmiset ja heidän oikeutensa edustuksellisessa politiikassa
Tekijät: Juvonen, Tuula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684927
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 24.3.2015
Hinta: 30,16 € (27,42 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 442
Tuoteryhmät: Politiikka
Sukupuolentutkimus
Yhteiskunta
E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
Avainsanat: aktivismi, yhdenvertaisuus, poliittinen toiminta, julkisuuskuva, Suomi, kansanedustajat, perusoikeudet, avoimuus, historia, homoseksuaalisuus, puolueet, seksuaalivähemmistöt, puoluepolitiikka, Saksa, heteronormatiivisuus, lainsäädäntö, yksityisyys, poliitikot, homoseksuaalit, asennemuutos
Pehmeäkantinen kirja, 2015

34,00 €

Homoseksuaalisuus on arkipäiväistynyt Suomessa 2000-luvulla, mutta parannusten saaminen homojen ja lesbojen konkreettisiin kansalaisoikeuksiin on kiven takana. Tuula Juvonen ruotii kirjassaan, kuinka homoseksuaalien asema on muuttunut sekä Suomessa että Saksassa ja miten nämä maat eroavat toisistaan tässä suhteessa.

Kirja koostuu kahdesta itsenäisestä osasta. Ensimmäisessä, Suomea käsittelevässä osassa Juvonen kuvailee homoseksuaalisten ihmisten aseman ja oikeuksien vähittäistä parantumista 1960-luvulta 2010-luvulle. Erityisesti hän analysoi homojen ja lesbojen oikeuksista käytyä yhteiskunnallista ja poliittista keskustelua vuosikymmenten kuluessa. Pitkä aikajänne paljastaa yhteiskunnallisen ilmapiirin vähittäisen avautumisen, sen käännekohdat, avainhenkilöt ja takinkääntäjät.

Teoksen toisessa osassa Juvonen käsittelee Saksaa, jota vasten voi spekuloida Suomen tilanteen mahdollisilla kehityssuunnilla. Saksassa julkihomoja ja -lesboja on toiminut näkyvissä ja merkittävissä poliittisissa tehtävissä huomattavasti Suomea pidempään. Saksan tilanne tosin muistuttaa, ettei saavutettuun asemaan ole syytä tuudittautua, vaan koko ajan on oltava valmis puolustamaan omia oikeuksia ja sananvaltaa.


Katso myös näitä tuotteita