Kaapista kaapin päälle — Homoseksuaaliset ihmiset ja heidän oikeutensa edustuksellisessa politiikassa

Juvonen, Tuula
Nimeke: Kaapista kaapin päälle — Homoseksuaaliset ihmiset ja heidän oikeutensa edustuksellisessa politiikassa
Tekijät: Juvonen, Tuula (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517684491
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2015
Julkaisuvuosi: 2015
Kieli: suomi
Sivumäärä: 442
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Media & journalismi
Politiikka
Sosiologia
Sukupuolentutkimus
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K30.12 Elämäntapojen sosiologia. Kulttuurisosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: poliittinen toiminta, puoluepolitiikka, homoseksuaalit, julkisuuskuva, poliitikot, kansanedustajat, heteronormatiivisuus, homoseksuaalisuus, avoimuus, yksityisyys, perusoikeudet, yhdenvertaisuus, asennemuutos, puolueet, aktivismi, seksuaalivähemmistöt, lainsäädäntö, historia
E-kirja, 2015
EPUB
30,16 €

Homoseksuaalisuus on arkipäiväistynyt Suomessa 2000-luvulla, mutta parannusten saaminen homojen ja lesbojen konkreettisiin kansalaisoikeuksiin on kiven takana. Tuula Juvonen ruotii kirjassaan, kuinka homoseksuaalien asema on muuttunut sekä Suomessa että Saksassa ja miten nämä maat eroavat toisistaan tässä suhteessa.

Kirja koostuu kahdesta itsenäisestä osasta. Ensimmäisessä, Suomea käsittelevässä osassa Juvonen kuvailee homoseksuaalisten ihmisten aseman ja oikeuksien vähittäistä parantumista 1960-luvulta 2010-luvulle. Erityisesti hän analysoi homojen ja lesbojen oikeuksista käytyä yhteiskunnallista ja poliittista keskustelua vuosikymmenten kuluessa. Pitkä aikajänne paljastaa yhteiskunnallisen ilmapiirin vähittäisen avautumisen, sen käännekohdat, avainhenkilöt ja takinkääntäjät.

Teoksen toisessa osassa Juvonen käsittelee Saksaa, jota vasten voi spekuloida Suomen tilanteen mahdollisilla kehityssuunnilla. Saksassa julkihomoja ja -lesboja on toiminut näkyvissä ja merkittävissä poliittisissa tehtävissä huomattavasti Suomea pidempään. Saksan tilanne tosin muistuttaa, ettei saavutettuun asemaan ole syytä tuudittautua, vaan koko ajan on oltava valmis puolustamaan omia oikeuksia ja sananvaltaa.


Katso myös näitä tuotteita