Jätkät ja jytkyt — Perussuomalaiset ja populismin retoriikka

Palonen Emilia; Saresma Tuija
Nimeke: Jätkät ja jytkyt — Perussuomalaiset ja populismin retoriikka
Tekijät: Palonen Emilia (Toimittaja)
Saresma Tuija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686174
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 36,00 € (32,73 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 365
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: populismi, retoriikka, kielenkäyttö, politiikka, puolueet, poliitikot, vihapuhe, monikulttuurisuus, maahanmuuttopolitiikka, kritiikki, lehdistökirjoittelu
Avainsanat: populismi, retoriikka, puoluepolitiikka, politiikka
E-kirja, 2018
EPUB
25,73 €

Tavalliset, kunnolliset ja tolkun ihmiset marssivat julkisuuteen ympäri maailmaa. Suomessa perussuomalaisten nousu tapahtui samaan aikaan, kun monikulttuurisuuskritiikki kärjistyi, retoriikka muuttui aggressiiviseksi ja vihapuheesta tuli maan tapa.

Populistisen retoriikan ja liikehdinnän ymmärtäminen on nykymaailmassa tärkeä kansalaistaito. "Jätkät ja jytkyt" kuvaa, kuinka populismi toimii vastakkainasettelujen ja yksinkertaistusten varassa. Populismille on tyypillistä kaksoispuhe, jossa vaaditaan asiaa ja samalla vastustetaan sitä: ”Mikä demokratia se sellainen on, jota ei saa arvostella tai jopa vastustaa.” (Timo Soini 2002).

Populismi imee voimaansa vahvoista tuntemuksista ja synnyttää niitä. "Jätkät & jytkyt" hahmottaa suomalaisen populismin lähihistoriaa aikana, jolloin perussuomalaisten kannatus lähti nousukiitoon ja puolue siirtyi marginaalista politiikan valtavirtaan.


Katso myös näitä tuotteita