Jätkät ja jytkyt

Palonen, Emilia; Saresma, Tuija
Nimeke: Jätkät ja jytkyt
Tekijät: Palonen, Emilia (Toimittaja)
Saresma, Tuija (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686617
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 29.1.2018
Hinta: 25,73 € (23,39 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 365
Tuoteryhmät: Media & journalismi
Politiikka
Yhteiskunta
E-kirjat
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
Avainsanat: vihapuhe, kritiikki, politiikka, retoriikka, Timo, kielenkäyttö, lehdistökirjoittelu, Soini, monikulttuurisuus, puolueet, Helsingin Sanomat, populismi, maahanmuuttopolitiikka, poliitikot, Perussuomalaiset
Pehmeäkantinen kirja, 2017

36,00 €

Tavalliset, kunnolliset ja tolkun ihmiset marssivat julkisuuteen ympäri maailmaa. Suomessa perussuomalaisten nousu tapahtui samaan aikaan, kun monikulttuurisuuskritiikki kärjistyi, retoriikka muuttui aggressiiviseksi ja vihapuheesta tuli maan tapa.

Populistisen retoriikan ja liikehdinnän ymmärtäminen on nykymaailmassa tärkeä kansalaistaito. "Jätkät ja jytkyt" kuvaa, kuinka populismi toimii vastakkainasettelujen ja yksinkertaistusten varassa. Populismille on tyypillistä kaksoispuhe, jossa vaaditaan asiaa ja samalla vastustetaan sitä: ”Mikä demokratia se sellainen on, jota ei saa arvostella tai jopa vastustaa.” (Timo Soini 2002).

Populismi imee voimaansa vahvoista tuntemuksista ja synnyttää niitä. "Jätkät & jytkyt" hahmottaa suomalaisen populismin lähihistoriaa aikana, jolloin perussuomalaisten kannatus lähti nousukiitoon ja puolue siirtyi marginaalista politiikan valtavirtaan.


Katso myös näitä tuotteita