Huostaanotto — Lastensuojelun vaativin tehtävä

Enroos, Rosi; Heino, Tarja; Pösö, Tarja
Nimeke: Huostaanotto — Lastensuojelun vaativin tehtävä
Tekijät: Enroos, Rosi (Toimittaja)
Heino, Tarja (Toimittaja)
Pösö, Tarja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686143
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.8.2017
Hinta: 24,84 € (22,58 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 334
Tuoteryhmät: Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
E-kirjat
Kirjastoluokka: K37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
Avainsanat: lastensuojelu, kokemukset, vanhemmat, lapsen asema, sijaisvanhemmat, interventio sosiaalityöntekijät, sosiaalitutkimus, huostaanotto, lapset, sijaishuolto, avohuolto
Pehmeäkantinen kirja, 2022

35,00 €

Kattava kokonaisesitys huostaanotosta.

"Huostaanotto" on Suomessa ensimmäinen tutkimusperustainen kokonaisesitys tästä merkittävästä ja eettisesti haastavasta aiheesta.
Teos paikkaa tutkimuksen aukkoa, sillä varsin vähän tiedetään siitä, mitä huostaanotossa oikeastaan tapahtuu. Kirjan artikkelit käsittelevät lastensuojelun koko prosessia: avohuollon työskentelyä, kiireellistä sijoitusta sekä juridisia ja hallinnollisia kysymyksiä. Lisäksi kirja havainnollistaa sitä, mitä huostaanotto merkitsee sijoitetulle lapselle ja hänen huoltajilleen.

Kirja keskittyy suomalaiseen lastensuojeluun mutta kontekstoi sitä muiden maiden käytäntöihin. Teos on kiihkoton kokonaisesitys ja alan perusteos, jonka ajantasaista tietoa tarvitsevat kaikki lastensuojelun ammattilaiset. Se sopii myös oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kirjan kirjoittajat ovat yhteiskuntatieteiden ja hallintotieteiden tutkijoita, jotka ovat toimineet pitkään lastensuojelun kentällä.


Katso myös näitä tuotteita