Huostaanotto — Lastensuojelun vaativin tehtävä

Enroos, Rosi; Heino, Tarja; Pösö, Tarja
Nimeke: Huostaanotto — Lastensuojelun vaativin tehtävä
Tekijät: Enroos, Rosi (Toimittaja)
Heino, Tarja (Toimittaja)
Pösö, Tarja (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517685665
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2016
Kieli: suomi
Sivumäärä: 354
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: 37.42 Lasten ja nuorten huolto ja suojelu
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: huostaanotto, interventio, sosiaalityöntekijät, lapsen asema, kokemukset, sijaishuolto, lapset (ikäryhmät), vanhemmat, sijaisvanhemmat, avohuolto, lastensuojelu, sosiaalitutkimus
E-kirja, 2017
EPUB
24,84 €

Kattava kokonaisesitys huostaanotosta

"Huostaanotto" on Suomessa ensimmäinen tutkimusperustainen kokonaisesitys tästä merkittävästä ja eettisesti haastavasta aiheesta.
Teos paikkaa tutkimuksen aukkoa, sillä varsin vähän tiedetään siitä, mitä huostaanotossa oikeastaan tapahtuu. Kirjan artikkelit käsittelevät lastensuojelun koko prosessia: avohuollon työskentelyä, kiireellistä sijoitusta sekä juridisia ja hallinnollisia kysymyksiä. Lisäksi kirja havainnollistaa sitä, mitä huostaanotto merkitsee sijoitetulle lapselle ja hänen huoltajilleen.

Kirja keskittyy suomalaiseen lastensuojeluun mutta kontekstoi sitä muiden maiden käytäntöihin. Teos on kiihkoton kokonaisesitys ja alan perusteos, jonka ajantasaista tietoa tarvitsevat kaikki lastensuojelun ammattilaiset. Se sopii myös oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Kirjan kirjoittajat ovat yhteiskuntatieteiden ja hallintotieteiden tutkijoita, jotka ovat toimineet pitkään lastensuojelun kentällä.


Katso myös näitä tuotteita