Yhteiskunnallisen asemansa ottava sosiaalityö

Pohjola, Anneli; Kemppainen, Tarja; Niskala, Asta; Peronius, Nina
Nimeke: Yhteiskunnallisen asemansa ottava sosiaalityö
Tekijät: Pohjola, Anneli (Toimittaja)
Kemppainen, Tarja (Toimittaja)
Niskala, Asta (Toimittaja)
Peronius, Nina (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687492
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 374
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalipolitiikka
Sosiaalityö
Kirjastoluokka: 37.2 Sosiaaliturvapolitiikka
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sosiaalityö, yhteiskunta, etiikka, yhteiskuntapolitiikka, sosiaalipolitiikka, lainsäädäntö, digitalisaatio, hyvinvointivaltio, toimintaympäristö, palvelurakenne, muutos, palvelut, sosiaalipalvelut, sosiaaliala, koulutus, opetus, asiakkuus, osallisuus, kokemusasiantuntijat, sosiaalityöntekijät, asiantuntijuus, toimijuus, asiakastyö
E-kirja, 2019
EPUB
33,90 €

Sosiaalityö on historiansa suurimpien muutosten edessä. Kirja analysoi sosiaalityötä yhteiskunnallisena työnä. Se tarkastelee sosiaalityöhön kohdistuvia muutosvaateita samalla, kun toimintaympäristö muuttuu merkittävästi. Kirja kuvaa tulevaisuuden sosiaalityön asemaa ja yhteiskunnallista paikkaa.

Kirjoittajat käsittelevät toimintaympäristön murroksen sosiaalityölle asettamia muutosvaateita ja peilaavat uutta yhteiskunnallisen asemansa ottavaa tulevaisuuden sosiaalityötä. Miten muuttuvat ideologiat ja hyvinvointivaltion rapautuminen näyttäytyvät sosiaalityön käytännöissä, rakenteissa ja tutkimuksessa? Miten sosiaalihuollon uudistunut lainsäädäntö määrittää sosiaalityöntekijöiden työtä, sen reunaehtoja ja osaamisen vaateita? Millaisia eettisiä haasteita ja mahdollisuuksia muutokset sosiaalityölle asettavat? Mitä palveluiden digitalisoituminen tarkoittaa?

Kirjassa tuodaan vaihtoehtoja perinteiselle yksilölähtöiselle ja ongelmakeskeiselle sosiaalityölle. Tavoitteena on nähdä sosiaalityö yhteiskunnallisena ja sosiaalista toimintaa vahvistavana toimijana. Toimintaympäristön muutoksessa sosiaalityön on otettava haltuunsa uusi paikka ja rooli uudistuvassa yhteiskunnassa. Jatkossa sosiaalityön palveluita tullaan tarjoamaan uusin sisällöllisin, tiedollisin ja myös teknologisin ratkaisuin sekä työorientaatioin.

Kirja on tarkoitettu sosiaalityöntekijöille, sosiaali- ja terveysalan toimijoille ja johtajille, opiskelijoille, poliitikoille, hyvinvoinnin ja palvelujärjestelmän uudistajille ja edistäjille sekä järjestötoimijoille.


Katso myös näitä tuotteita