Westermarck-seura suomalaisessa sosiologiassa

Lagerspetz, Mikko; Helander, Mika; Hokka, Johanna; Homanen, Riikka; Lagerspetz, Olli; Luhtakallio, Eeva; Melin, Harri; Suolinna, Kirsti; Toivonen, Timo
Nimeke: Westermarck-seura suomalaisessa sosiologiassa
Tekijät: Lagerspetz, Mikko (Kirjoittaja)
Helander, Mika (Kirjoittaja)
Hokka, Johanna (Kirjoittaja)
Homanen, Riikka (Kirjoittaja)
Lagerspetz, Olli (Kirjoittaja)
Luhtakallio, Eeva (Kirjoittaja)
Melin, Harri (Kirjoittaja)
Suolinna, Kirsti (Kirjoittaja)
Toivonen, Timo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971707
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 17.4.2024
Hinta: 38,00 € (34,55 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 392
Tuoteryhmät: Kevään 2024 kirjat
Historia
Sosiologia
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 30.1 Sosiologia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tieteelliset seurat, sosiologia, tieteen edistyminen, yhteiskuntatieteet, tieteentekijät, sosiologit, konferenssit, tiedelehdet, julkaisutoiminta, tiedepolitiikka, osallistuminen, yhteiskuntakehitys, yhteiskunnallinen muutos, kansainväliset suhteet, järjestötoiminta, historia
E-kirja, 2024
EPUB
29,90 €

Tieteellinen elämä ei ole vain laitosten, virkojen, julkaisujen ja yksiköiden varassa. Tieteellisillä seuroilla on suuri merkitys tieteenalojensa määrittelyssä ja niiden sisäisinä keskustelufoorumeina.

Tieteelliset seurat kuuluvat niihin instituutioihin, joiden kautta ajattelutavat, tutkimusperinteet ja tieteelliset verkostot muuttuvat sosiaalisiksi faktoiksi. Yksi tällaisista on Suomen sosiologeja yhdistävä Westermarck-seura - Westermarck-samfundet, viralliselta nimeltään The Westermarck Society, joka perustettiin 1940.

Seura kantaa kansainvälisesti merkittävän sosiologin, filosofin ja antropologin Edvard Westermarckin (1862-1939) nimeä. Tämä historiikki kertoo paitsi Westermarck-seurasta, koko suomalaisen sosiologian kentästä seuran perustamisen ajoista nykypäivään. Suomalaisten sosiologien yhteisössä ovat eri näkemykset ja sukupolvet kohdanneet jo yli kahdeksan vuosikymmentä.

Kirjoittajat edustavat eri ikäpolvia ja ovat työskennelleet tai työskentelevät edelleen Suomen eri yliopistoissa. Kirjaan ovat kirjoittaneet Mikko Lagerspetz, Mika Helander, Johanna Hokka, Riikka Homanen, Olli Lagerspetz, Eeva Luhtakallio, Harri Melin, Kirsti Suolinna ja Timo Toivonen.


Katso myös näitä tuotteita