Vastapaino — 40 esseetä kirjahistoriasta

Lahtinen, Mikko
Nimeke: Vastapaino — 40 esseetä kirjahistoriasta
Tekijät: Lahtinen, Mikko (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689809
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 1.4.2022
Hinta: 22,90 € (20,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 296
Tuoteryhmät: Historia
Kulttuurintutkimus
Media & journalismi
Tietokirjat
Vuoden 2022 kirjat
Kirjastoluokka: 00.6 Kustannustoiminta. Kirjakauppa
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjahistoria, kustannuspolitiikka, kustannustoiminta, julkaisutoiminta, kustantajat, kustannusala, kirja-ala, kulttuurihistoria, historia
E-kirja, 2022
EPUB
19,90 €

Vastapaino on julkaissut 40-vuotisen historiansa aikana yli 600 kirjaa. Niiden myötä Vastapainosta on kehittynyt keskeinen suomalainen tiede- ja tietokirjakustantamo. Sen julkaisemien kirjojen vaikutus suomalaiseen keskusteluun on ollut huomattava varsinkin yhteiskuntatieteissä, sukupuolentutkimuksessa ja monikulttuurisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Filosofian ja ihmistieteiden klassikkojen ja kansainvälisesti merkittävien nykytutkijoiden yli 170 suomennettua teosta ovat nekin monin tavoin rikastuttaneet kulttuuria. Vastapainon menetelmäoppaat ovat auttaneet tuhansia opinnäytteen tekijöitä selviytymään urakastaan, kustantamon tentti- ja pääsykoekirjojen äärellä on hikoiltu ja tuskailtu mutta myös koettu oppimisen iloa ja riemua.

Filosofi ja politiikan tutkija Mikko Lahtisen kirjan neljässäkymmenessä esseessä nousevat esille niin Vastapainon suuret ”julkaisulinjat” kuin oman alansa tai lajityyppinsä ainutkertaiset edustajatkin. Hän arvostelee presentististä ajattelutapaa, jossa vanhan kirjan oletetaan olevan uutta huonompi tai peräti vanhentunut teos. Lahtisen esseissä Vastapainon vanhemmat ja uudemmat kirjat muodostavat vuolaan kirjojen virran, jossa eriaikaiset ja eriaineksiset teokset yhdessä avaavat yhä uusia näkökulmia inhimilliseen elämään globaaleista kysymyksistä pieniin talventörröttäjiin.


Katso myös näitä tuotteita