Vanhuustutkijan koronavuosi — Myöhäiskeski-ikä ja pitkäikäisyyden vallankumous

Jylhä, Marja
Nimeke: Vanhuustutkijan koronavuosi — Myöhäiskeski-ikä ja pitkäikäisyyden vallankumous
Tekijät: Jylhä, Marja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689359
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 15.10.2021
Hinta: 26,90 € (24,45 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Sivumäärä: 239
Tuoteryhmät: Sosiaalipolitiikka
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 17.3 Elämänfilosofia. Elämäntaito
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: ikääntyminen, ikäkaudet, ikääntyneet, pitkäikäisyys, vanhuus, ihmisoikeudet, väestörakenne, vanhuspalvelut, eläkepolitiikka, ikäpolitiikka, ikäsyrjintä, vanhusten asema, pandemiat, COVID-19
Avainsanat: gerontologia, ikääntyminen, keski-ikäiset, korona, vanheneminen, vanhuspolitiikka, vanhusten asema, vanhuus
E-kirja, 2021
EPUB
21,90 €

Äänikirja, 2022
MP3
26,90 €

70-vuotiaat eivät ole vanhoja vaan myöhäiskeski-ikäisiä. Ikääntyneiden sulkeminen pois mielipidetiedusteluista on ikäsyrjintää. Ikäihmiset ovat suhteellisuudentajun ja kekseliäisyyden vuoksi selviytyneet korona-ajasta ehkä paremminkin kuin nuoret.

Gerontologian professori ja keskustelija Marja Jylhä palasi USA:sta Suomeen juuri kun maa sulkeutui koronan takia. Hän jatkaa työtään kotonaan, miettii yksinoloa ja yksinäisyyttä, kyselee kriittisiä kysymyksiä vanhenemisesta ja pohtii tutkijan vaikutusmahdollisuuksia. Hän kertoo uusista tutkimustuloksista, seuraa maailmanpolitiikkaa ja hallituksen koronapolitiikkaa. Mitä vanheneminen oikein on? Kuinka vanhaksi voimme elää? Miksi palveluita ei paranneta, vaikka puutteet ovat kaikkien tiedossa? Kuinka ikääntyvä ihminen pärjää digimaailmassa?

Onko väestön ikääntyminen uhka niin kuin usein väitetään? Millainen Suomi olisi ilman vanhoja? Kuinka korkealle eläkeiän voi nostaa? Marja Jylhä vaatii uudenlaista ikäajattelua ja tasavertaisia mahdollisuuksia kaikenikäisille. Ikääntyvä yhteiskunta pärjää, kun se ei aja vanhempia jäseniään sivuraiteelle. Onko tulevaisuus siis vanhojen?

Marja Jylhä on Tampereen yliopiston gerontologian professori, joka kesällä 2021 jäi täysin palvelleena eläkkeelle kokopäivätyöstä, mutta jatkaa ajattelemista, tutkimista ja kirjoittamista.


Katso myös näitä tuotteita