Uusi kurssi kohti diskurssia

Pietikäinen, Sari; Mäntynen, Anne
Nimeke: Uusi kurssi kohti diskurssia
Tekijät: Pietikäinen, Sari (Kirjoittaja)
Mäntynen, Anne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688253
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 27.1.2020
Hinta: 26,00 € (23,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2020
Julkaisuvuosi: 2020
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Avainsanat: tutkimusmenetelmät, diskurssianalyysi, diskurssintutkimus, diskurssiteoriat, tekstianalyysi, kielentutkimus, kielenkäyttö
Pehmeäkantinen kirja, 2019

32,00 €

"Uusi kurssi kohti diskurssia" tarkastelee kielenkäytön ja sosiaalisen toiminnan suhdetta sekä kielen tapaa tuottaa merkitystä. Kirja tarjoaa ajantasaisen ja kiehtovan johdatuksen diskurssintutkimukseen, sen keskeisiin käsitteisiin ja uusimpiin avauksiin.

Teos antaa keskeiset tiedot diskurssintutkimuksesta ja sen soveltamisesta. Lisäksi se nostaa esiin tiedon poliittisuuden ja tieteellisen tiedon merkityksen nykymaailmassa. Mukana on runsaasti käytännön esimerkkejä diskurssin voimasta mediassa ja politiikassa, kuvissa ja kertomuksissa, kotona, töissä ja koulussa.

Kirja on suunnattu diskurssintutkimuksesta kiinnostuneille opiskelijoille, tutkijoille ja opettajille. Se on tietokirja, joka soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin erityisesti kielen-, viestinnän- ja kulttuurintutkimuksen sekä yhteiskunta- ja kasvatustieteiden opintoihin.

Teos on uusi, kauttaaltaan ajantasaistettu ja täydennetty versio vuonna 2009 ilmestyneestä "Kurssi kohti diskurssia" -teoksesta.

Anne Mäntynen on suomen kielen tutkija, joka on toiminut suomen kielen professorina Helsingin ja Jyväskylän yliopistossa. Sari Pietikäinen on kielen ja vallan tutkija, joka työskentelee diskurssintutkimuksen professorina Jyväskylän yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita