Uusi kurssi kohti diskurssia

Pietikäinen, Sari; Mäntynen, Anne
Nimeke: Uusi kurssi kohti diskurssia
Tekijät: Pietikäinen, Sari (Kirjoittaja)
Mäntynen, Anne (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687348
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 328
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: K16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: diskurssintutkimus, diskurssi, kieli ja kielet, kielenkäyttö, konteksti, kielellinen vuorovaikutus, sosiaalinen vuorovaikutus, genret, narratiivisuus, argumentointi, intertekstuaalisuus, diskurssianalyysi, sosiaalinen konstruktivismi, tutkimusmenetelmät, kvalitatiivinen tutkimus
E-kirja, 2020
EPUB
26,00 €

"Uusi kurssi kohti diskurssia" tarkastelee kielenkäytön ja sosiaalisen toiminnan suhdetta sekä kielen tapaa tuottaa merkitystä. Kirja tarjoaa ajantasaisen ja kiehtovan johdatuksen diskurssintutkimukseen, sen keskeisiin käsitteisiin ja uusimpiin avauksiin.

Teos antaa keskeiset tiedot diskurssintutkimuksesta ja sen soveltamisesta. Lisäksi se nostaa esiin tiedon poliittisuuden ja tieteellisen tiedon merkityksen nykymaailmassa. Mukana on runsaasti käytännön esimerkkejä diskurssin voimasta mediassa ja politiikassa, kuvissa ja kertomuksissa, kotona, töissä ja koulussa.

Kirja on suunnattu diskurssintutkimuksesta kiinnostuneille opiskelijoille, tutkijoille ja opettajille. Se on tietokirja, joka soveltuu oppikirjaksi yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin erityisesti kielen-, viestinnän- ja kulttuurintutkimuksen sekä yhteiskunta- ja kasvatustieteiden opintoihin.

Teos on uusi, kauttaaltaan ajantasaistettu ja täydennetty versio vuonna 2009 ilmestyneestä "Kurssi kohti diskurssia" -teoksesta.

Anne Mäntynen on suomen kielen tutkija, joka on toiminut suomen kielen professorina Helsingin ja Jyväskylän yliopistossa. Sari Pietikäinen on kielen ja vallan tutkija, joka työskentelee diskurssintutkimuksen professorina Jyväskylän yliopistossa.


Katso myös näitä tuotteita