Tutkimushaastattelun käsikirja

Hyvärinen, Matti; Nikander, Pirjo; Ruusuvuori, Johann
Nimeke: Tutkimushaastattelun käsikirja
Tekijät: Hyvärinen, Matti (Toimittaja)
Nikander, Pirjo (Toimittaja)
Ruusuvuori, Johann (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686112
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 23.8.2017
Hinta: 28,39 € (25,81 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 460
Tuoteryhmät: Tutkimusmenetelmät
E-kirjat
Kirjastoluokka: K16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
Avainsanat: metodologia, haastattelumenetelmät, haastattelututkimus, sosiaalinen vuorovaikutus, kvalitatiivinen tutkimus, vuorovaikutus, haastattelut, tutkimusmenetelmät, tutkimushaastattelut
Pehmeäkantinen kirja, 2017

41,00 €

Haastattelututkimuksen työkalut yksissä kansissa.

"Tutkimushaastattelun käsikirja" opastaa haastattelun tekemiseen suunnittelusta aina aineiston litterointiin asti. Kirjassa esitellään seikkaperäisesti haastattelun eri lajeja, esimerkiksi kyselyhaastattelu, yksilö- ja ryhmähaastattelu, muistitietohaastattelu ja asiantuntijahaastattelu, ja kuvataan, kuinka huomioida erilaiset kohderyhmät ja niiden vaatimukset. Teos johdattelee myös pohtimaan vuorovaikutusta haastattelutilanteessa, joka on ainutkertainen ja siksi avoin yllätyksille.

Haastattelu ei ole pelkkää kysymysten esittämistä vaan taitolaji, jota voi ja kannattaa harjoitella. Ilman haastatteluja monet elämän alueet ja ongelmat jäisivät tutkimuksen ulkopuolelle. Haastattelujen avulla on toistuvasti nostettu esiin esimerkiksi yhteiskunnallisessa keskustelussa sivuutettuja ryhmiä.

Kirjoittajina on eri tieteenalojen kokeneita tutkijoita, jotka ovat käyttäneet haastattelumenetelmää omissa tutkimuksissaan.


Katso myös näitä tuotteita