Tutkimushaastattelun käsikirja

Hyvärinen, Matti; Nikander, Pirjo; Ruusuvuori, Johanna
Nimeke: Tutkimushaastattelun käsikirja
Tekijät: Hyvärinen, Matti (Toimittaja)
Nikander, Pirjo (Toimittaja)
Ruusuvuori, Johanna (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517685795
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 3-7 arkipäivää
Hinta: 41,00 € (37,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 460
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Tutkimusmenetelmät
Kirjastoluokka: 16.7 Tiedeoppi. Tieteenfilosofia
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tutkimushaastattelut, haastattelututkimus, haastattelut, vuorovaikutus, sosiaalinen vuorovaikutus, haastattelumenetelmät, tutkimusmenetelmät, metodologia, kvalitatiivinen tutkimus
E-kirja, 2017
EPUB
28,39 €

Haastattelututkimuksen työkalut yksissä kansissa

"Tutkimushaastattelun käsikirja" opastaa haastattelun tekemiseen suunnittelusta aina aineiston litterointiin asti. Kirjassa esitellään seikkaperäisesti haastattelun eri lajeja, esimerkiksi kyselyhaastattelu, yksilö- ja ryhmähaastattelu, muistitietohaastattelu ja asiantuntijahaastattelu, ja kuvataan, kuinka huomioida erilaiset kohderyhmät ja niiden vaatimukset. Teos johdattelee myös pohtimaan vuorovaikutusta haastattelutilanteessa, joka on ainutkertainen ja siksi avoin yllätyksille.

Haastattelu ei ole pelkkää kysymysten esittämistä vaan taitolaji, jota voi ja kannattaa harjoitella. Ilman haastatteluja monet elämän alueet ja ongelmat jäisivät tutkimuksen ulkopuolelle. Haastattelujen avulla on toistuvasti nostettu esiin esimerkiksi yhteiskunnallisessa keskustelussa sivuutettuja ryhmiä.

Kirjoittajina on eri tieteenalojen kokeneita tutkijoita, jotka ovat käyttäneet haastattelumenetelmää omissa tutkimuksissaan.


Katso myös näitä tuotteita