Tuloerot globalisaation aikakaudella

Milanovic, Branco
Nimeke: Tuloerot globalisaation aikakaudella
Tekijät: Milanovic, Branco (Kirjoittaja)
Henttonen, Tatu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517685870
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 34,00 € (30,91 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 274
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 36.15 Elintaso. Kulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tuloerot, tulonjako, globalisaatio, eriarvoisuus, tasa-arvo, ansiokehitys, toimeentulo, sosiaalinen kerrostuneisuus, keskiluokka, yhteiskunnalliset vaikutukset, taloudelliset vaikutukset
Avainsanat: varallisuus, köyhyys, tuloerot, eriarvoisuus, globalisaatio
Maailman johtava tuloerojen tutkija Branco Milanovic kertoo, kuinka tuloerot ja eriarvoisuus oikein syntyvät. Niitä aiheuttavat sodat ja taudit, teknologiset murrokset, koulutuksen puute ja varallisuuden epätasainen jakautuminen.

On kuitenkin totta, että tuloerot maiden välillä ovat vähentyneet. Kiinan ja Intian keskiluokka ottaa kovaa vauhtia kiinni läntisten teollisuusmaiden keskiluokkaa. Sen sijaan eri maiden sisällä köyhimpien tulot junnaavat paikallaan, mutta rikkaimmat sen kun vaurastuvat. Syynä ovat globaali kauppa, teknologinen kehitys sekä finanssisektorin voimistuminen. Tuloerojen kasvun ja kutistumisen kaudet uhkaavat seurata toisiaan kenties loputtomasti.

Ovatko tuloerot sitten ongelma? Milanovic osoittaa, että voimakkaasti eriarvoiset yhteiskunnat ovat räjähdysherkkiä. Keinoja suunnan kääntämiseksi olisi, mutta niihin tarttuminen ei ole kiinnostanut poliitikkoja.

Branco Milanovic johti vuosia Maailmanpankin tutkimusosastoa. Nykyisin hän toimii vierailevana professorina City University of New Yorkissa ja tutkijana Luxembourg Income Study Centerissä.


Katso myös näitä tuotteita