Toistemme viholliset? — Kirjallisuus kohtaa sisällissodan

Melkas, Kukku; Löytty, Olli
Nimeke: Toistemme viholliset? — Kirjallisuus kohtaa sisällissodan
Tekijät: Melkas, Kukku (Toimittaja)
Löytty, Olli (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517686228
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Sivumäärä: 231
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 92.71 Suomen historia v. 1917-1920
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: kirjallisuudentutkimus, sodat, sisällissodat, Suomen sisällissota, vaikutukset, kirjallisuus, kulttuuri, kaunokirjallisuus, sarjakuvat, elämäkerrat, näytelmät, esitykset, teatteritaide, musikaalit, musiikki, kuvataide, vastakohdat, historiankirjoitus, historiankäsitys, kirjallisuudenhistoria, kulttuurihistoria
Avainsanat: sisällisota, kirjallisuudentutkimus, kaunokirjallisuus, 1918
E-kirja, 2018
EPUB
24,90 €

• Mitä ovat Suomen kirjallisuuden sisällissodat ja miten ne näkyvät vielä tänään?
• Suomen johtavat kirjallisuudentutkijat tarkastelevat ja parantavat sisällissodan jättämiä haavoja nykypäivän perspektiivistä.
• Kirja laajentaa sisällissotaa koskevaa historiakuvaa ja liittää sen Suomen satavuotiseen yhteiskunnalliseen kehitykseen.
• Laajalle yleisölle soveltuva teos avaa uusia näkökulmia suomalaiseen kirjallisuuteen ja sen vastakkainasetteluihin.

Vuosi 1918 tuntuu kirjallisuudessa, mutta kahtiajaot eivät päättyneet sisällissotaan. Vastakkainasettelut halkovat kansaa, kaupunkeja, perheitä, kieliä ja mieliä.

Kaunokirjallisuus nostaa esille syviä ristiriitoja, repii auki haavat mutta myös parantaa niitä. Kirjailijat kuten F. E. Sillanpää, Veijo Meri, Kjell Westö, Anneli Kanto ja Pajtim Statovci ovat kirjoissaan sukeltaneet yhteisöjen tajunnan väkivaltaisiin pohjavirtoihin. Mitä sieltä löytyy?

Kirjassa johtavat kirjallisuudentutkijat ja tunnetut taiteilijat seuraavat vuoden 1918 jättämiä jälkiä. Kirjassa kysytään, miten vastakkainasettelut näkyvät ja kuuluvat suomalaisessa yhteiskunnassa ja kirjallisuudessa. Jäljistä olemme pääsemättömissä - siksi historian haavoja on hoidettava. Tieteilijöiden ja taiteilijoiden esseissä proosa lavenee teatteriin, musikaaliin, kuvataiteeseen ja sarjakuvaan.


Katso myös näitä tuotteita