Tervetuloa jäteyhteiskuntaan! — Aineellisen ylijäämän kanssa eläminen

Valkonen, Jarno; Pyyhtinen, Olli; Lehtonen, Turo-Kimmo; Kinnunen, Veera; Huilaja, Heikki
Nimeke: Tervetuloa jäteyhteiskuntaan! — Aineellisen ylijäämän kanssa eläminen
Tekijät: Valkonen, Jarno (Kirjoittaja)
Pyyhtinen, Olli (Kirjoittaja)
Lehtonen, Turo-Kimmo (Kirjoittaja)
Kinnunen, Veera (Kirjoittaja)
Huilaja, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688222
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.4.2020
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 157
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.11 Sosiaaliset järjestelmät
Avainsanat: kiertotalous, sosiaaliset ongelmat, nyky-yhteiskunta, talousjätteet, talousjärjestelmät, kierrätys, kulutusyhteiskunta, kulutuskulttuuri, kulutussosiologia, jätelajittelu
Pehmeäkantinen kirja, 2019

32,00 €

"Tervetuloa jäteyhteiskuntaan!" on kirja jätteen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja sen sosiologisesta tutkimisesta. Jäte on laajalti tunnustettu yhdeksi merkittävimmistä ympäristöllisistä ja sosiaalisista ongelmista nyky-yhteiskunnassa.

Jäte on keskeinen osa jokapäiväistä elämää, taloutta, työtä ja infrastruktuureita. Sitä tuotetaan, lajitellaan, vältellään, kierrätetään, kuljetetaan, hallinnoidaan, myydään, verotetaan, levitetään ja työstetään. Teos kysyy, miten yhteiskunta järjestyy suhteessa jätteeseen. Jäteyhteiskunta-kirjan teesi on, että jätteetön yhteiskunta on pelkkä teknokraattinen utopia. Jätteen haltuunotto ja hyötykäyttö jäävät välttämättä epätäydellisiksi: ylijäämää syntyy aina. Siksi jätettä ei tulekaan ymmärtää pelkäksi teknishallinnolliseksi ongelmaksi, vaan se on osa sosiaalista elämää ja kulutusyhteiskunnan toimintalogiikkaa. Kirjoittajat ehdottavat, että kulutusyhteiskunnan sijasta olisi osuvampaa puhua jäteyhteiskunnasta. Kysymys on siitä, kuinka löytää tapoja ja käytäntöjä elää sovussa jätteen kanssa.

Kirja soveltuu niin oppikirjaksi yliopistoihin ja muihin oppilaitoksiin kuin tutkijoiden, poliittisten päättäjien ja yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneiden lukijoiden käyttöön.


Katso myös näitä tuotteita