Tervetuloa jäteyhteiskuntaan! — Aineellisen ylijäämän kanssa eläminen

Valkonen, Jarno; Pyyhtinen, Olli; Lehtonen, Turo-Kimmo; Kinnunen, Veera; Huilaja, Heikki
Nimeke: Tervetuloa jäteyhteiskuntaan! — Aineellisen ylijäämän kanssa eläminen
Tekijät: Valkonen, Jarno (Kirjoittaja)
Pyyhtinen, Olli (Kirjoittaja)
Lehtonen, Turo-Kimmo (Kirjoittaja)
Kinnunen, Veera (Kirjoittaja)
Huilaja, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687737
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 157
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiologia
Yhteiskunta
Ympäristö
Kirjastoluokka: 30.11 Sosiaaliset järjestelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: jätteet, jätehuolto, hallinta, yhteiskuntapolitiikka, kiertotalous, kulutusyhteiskunta, elämäntapa, kotitaloudet, yhteiskunnalliset vaikutukset, kulttuurintutkimus, sosiologia
E-kirja, 2019
EPUB
24,90 €

"Tervetuloa jäteyhteiskuntaan!" on kirja jätteen yhteiskunnallisesta merkityksestä ja sen sosiologisesta tutkimisesta. Jäte on laajalti tunnustettu yhdeksi merkittävimmistä ympäristöllisistä ja sosiaalisista ongelmista nyky-yhteiskunnassa.

Jäte on keskeinen osa jokapäiväistä elämää, taloutta, työtä ja infrastruktuureita. Sitä tuotetaan, lajitellaan, vältellään, kierrätetään, kuljetetaan, hallinnoidaan, myydään, verotetaan, levitetään ja työstetään. Teos kysyy, miten yhteiskunta järjestyy suhteessa jätteeseen. Jäteyhteiskunta-kirjan teesi on, että jätteetön yhteiskunta on pelkkä teknokraattinen utopia. Jätteen haltuunotto ja hyötykäyttö jäävät välttämättä epätäydellisiksi: ylijäämää syntyy aina. Siksi jätettä ei tulekaan ymmärtää pelkäksi teknishallinnolliseksi ongelmaksi, vaan se on osa sosiaalista elämää ja kulutusyhteiskunnan toimintalogiikkaa. Kirjoittajat ehdottavat, että kulutusyhteiskunnan sijasta olisi osuvampaa puhua jäteyhteiskunnasta. Kysymys on siitä, kuinka löytää tapoja ja käytäntöjä elää sovussa jätteen kanssa.

Kirja soveltuu niin oppikirjaksi yliopistoihin ja muihin oppilaitoksiin kuin tutkijoiden, poliittisten päättäjien ja yhteiskunnallisista kysymyksistä kiinnostuneiden lukijoiden käyttöön.


Katso myös näitä tuotteita