Tasavalta — Sodanjälkeisen Suomen kaudet ja trendit

Alasuutari, Pertti
Nimeke: Tasavalta — Sodanjälkeisen Suomen kaudet ja trendit
Tekijät: Alasuutari, Pertti (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517685948
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 15,00 € (13,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 432
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Kirjastoluokka: T30.11 Sosiaaliset järjestelmät
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: yhteiskunnallinen muutos, sodanjälkeinen aika, yhteiskuntakuvaus, yhteiskuntakehitys, rakennemuutos, yhteiskuntarakenne, maatalouspolitiikka, työpolitiikka, ulkopolitiikka, kontrollipolitiikka, alkoholipolitiikka, taidepolitiikka, kulttuuripolitiikka, talouspolitiikka, toimihenkilöt, ammatti-identiteetti, historia
Avainsanat: yhteiskunnallinen muutos, yhteiskuntakehitys, Suomi, jälleenrakentaminen, sodanjälkeinen aika
Suomi muuttui 1960-luvun lopulla moraalitaloudesta suunnitelmataloudeksi. 1980-1990-luvuilla Suomesta tuli kilpailutalous, ja 2000-luvulla markkina-ajattelu levisi yhä uusille yhteiskunnan sektoreille.

"Tasavalta"-tutkimuksessa professori Pertti Alasuutari tarkastelee, miten diskurssit eli puheavaruudet muokkasivat suomalaista yhteiskuntaa. Hän kartoittaa kulttuuristen kausien vaihtumista ja tapoja, joilla toimijat sopeutuvat uusiin puitteisiin ja puhetapoihin. Alasuutari osoittaa, että Suomi muuttui sodan jälkeisinä vuosikymmeninä politiikan globaalien muotien ja mallien mukana. Uusliberalistisen kilpailutalouden rantautuminen Suomeen on siitä yksi esimerkki. Toinen tasavalta on kulttuurijärjestelmä, joka muovaa ja tuottaa alamaisiaan ja toimijoitaan.

Pertti Alasuutari on sosiologian professori Tampereen yliopistossa. "Tasavalta"-kirjassa päivittää klassikoksi muodostuneen tutkimuksensa "Toinen tasavalta" 2010-luvulle.


Katso myös näitä tuotteita