Talouskuri

Blyth, Mark
Nimeke: Talouskuri
Tekijät: Blyth, Mark (Kirjoittaja)
Laurila, Hannu (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517686624
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.2.2018
Hinta: 19,52 € (17,75 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 330
Tuoteryhmät: Politiikka
Sosiologia
Talous
Yhteiskunta
Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
Avainsanat: taloushistoria, Yhdysvallat, taloudelliset vaikutukset, Eurooppa, talouspolitiikka, menoleikkaukset, yksityinen sektori, julkinen talous, markkinatalous, valtiontalous, finanssikriisit, suhdannevaihtelut, velkaantuminen, talousteoriat
Pehmeäkantinen kirja, 2017

28,00 €

Suomalaiset nielevät talouskurin vapaaehtoisesti, vaikka muille sitä syötetään väkisin.

Suomessa ja Euroopassa noudatetaan 2000-luvun finanssikriisin jälkimainingeissa ankaraa talouskuripolitiikkaa. Kansalaiset on saatu uskomaan, että julkinen talous on kestämättömän suuri, ja siksi valtio elää yli varojensa ja velkaantuu. On siis leikattava julkisista menoista ja vähennettävä velkaa. Lisäksi vientiteollisuuden kilpailukyvyn nimissä alennetaan kotimarkkinoiden palkkoja ja hintoja. Tämän pitäisi kääntää talous jälleen kasvuun. Ikävä kyllä näin ei käy.

Brownin yliopiston professori Mark Blyth osoittaa, ettei talouskuri lisää kasvua tai sen mahdollisuuksia. Pikemminkin se on historian saatossa vain rikastuttanut superrikkaita ja kärjistänyt eriarvoisuutta.

Euroopassa talouskuria ja valtiontalouden vakautta tarvitaan liian suureksi kasvaneen pankkijärjestelmän pitämiseksi pystyssä. Sen varjolla voidaan myös toteuttaa talousliberalistien ikiaikainen haave eli purkaa demokraattisesti ohjattu valtio. Siksi talouskuri on mitä vaarallisin oppi.


Katso myös näitä tuotteita