Talouskuri — Vaarallisen opin historia

Blyth, Mark
Nimeke: Talouskuri — Vaarallisen opin historia
Tekijät: Blyth, Mark (Kirjoittaja)
Laurila, Hannu ym. (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517685856
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,00 € 4,00 € (3,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 349
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Talous
Yhteiskunta
Heinäkuinen varaston tyhjennys
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: markkinatalous, talousteoriat, talouspolitiikka, suhdannevaihtelut, finanssikriisit, julkinen talous, menoleikkaukset, velkaantuminen, valtiontalous, yksityinen sektori, taloudelliset vaikutukset, taloushistoria
Avainsanat: julkinen talous, finanssikriisit, talous, valtiontalous, talouskuri, talouspolitiikka
E-kirja, 2018
EPUB
19,52 €

Suomalaiset nielevät talouskurin vapaaehtoisesti, mutta muille sitä syötetään väkisin Suomessa ja Euroopassa noudatetaan 2000-luvun finanssikriisin jälkimainingeissa ankaraa talouskuripolitiikkaa.

Kansalaiset on saatu uskomaan, että julkinen talous on kestämättömän suuri, ja siksi valtio elää yli varojensa ja velkaantuu. On siis leikattava julkisista menoista ja vähennettävä velkaa. Lisäksi vientiteollisuuden kilpailukyvyn nimissä alennetaan kotimarkkinoiden palkkoja ja hintoja. Tämän pitäisi kääntää talous jälleen kasvuun. Ikävä kyllä näin ei käy.

Brownin yliopiston professori Mark Blyth osoittaa, ettei talouskuri lisää kasvua tai sen mahdollisuuksia. Pikemminkin se on historian saatossa vain rikastuttanut superrikkaita ja kärjistänyt eriarvoisuutta.

Euroopassa talouskuria ja valtiontalouden vakautta tarvitaan liian suureksi kasvaneen pankkijärjestelmän pitämiseksi pystyssä. Sen varjolla voidaan myös toteuttaa talousliberalistien ikiaikainen haave eli purkaa demokraattisesti ohjattu valtio. Siksi talouskuri on mitä vaarallisin oppi.


Katso myös näitä tuotteita