Talouskuri tuli Suomeen

Autto, Janne
Nimeke: Talouskuri tuli Suomeen
Tekijät: Autto, Janne (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970212
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 20.4.2023
Hinta: 42,00 € (38,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2023
Julkaisuvuosi: 2023
Kieli: suomi
Sivumäärä: 244
Tuoteryhmät: Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 36.1 Talouspolitiikka. Taloudelliset rakenteet
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: talous, kuri, menoleikkaukset, talouspolitiikka, kriisit, taloudelliset kriisit, talouskasvu, uusliberalismi, retoriikka, media, eduskuntakäsittely, väittely, ympäristöpolitiikka, vihreä siirtymä, tasa-arvo, hoivatyö, lapsiperheet, arki, taloushistoria
E-kirja, 2023
EPUB
32,90 €

Edellisen finanssikriisin jälkeen valtiot turvautuivat talouskurioppiin pyrkiessään saamaan aikaan talouskasvua ja pysäyttämään valtionvelan kasvun. Koronapandemian ja Venäjän hyökkäyssodan myötä valtioiden velka on jälleen lisääntynyt ja talouskuri on noussut taas poliittisten keskustelujen keskipisteeseen.

Talouskuri tuli Suomeen tarkastelee, mistä talouskurissa on kyse, miten ja millaisin seurauksin se rantautui Suomeen 2010-luvulla sekä mitä edellisestä talouskuriaallosta olisi syytä ottaa opiksi.

Kirja auttaa ymmärtämään, miksi talouskuri on talouden, demokratian, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja maapallon kantokyvyn näkökulmista vaarallinen oppi. Kuvaamalla Suomen 2010-luvun talouskuripolitiikkaa kirja antaa vastauksia siihen, mitä talouskurista tulisi ajatella ja miten sen suhteen tulisi toimia.


Katso myös näitä tuotteita