Suomalainen työntekijyys 1945-2013

Väänänen, Ari; Turtiainen, Jussi
Nimeke: Suomalainen työntekijyys 1945-2013
Tekijät: Väänänen, Ari (Toimittaja)
Turtiainen, Jussi (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517684446
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 37,00 € (33,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 359
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Historia
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K36.13 Työ. Työelämä
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: työelämä, työnkuva, muutos, työntekijät, ihanteet, roolit, työn sisältö, opettajat, metallityöntekijät, työterveys, työturvallisuus, yhteiskunnallinen muutos, historia
Nykypäivän työtä riivaa stressi ja kiire, mutta miten olivat asiat ennen? "Suomalainen työntekijyys 1945-2013" tarkastelee juuri tätä kysymystä kuvaamalla viimeisen 70 vuoden aikana suomalaisessa työssä, työympäristöissä, työkulttuureissa ja työterveydessä tapahtuneita muutoksia. Työntekijyyden muutosta tarkastellaan kirjassa muun muassa työpaikkailmoitusten, työorganisaatioiden, johtamisoppien ja opetusalan muutosten kautta. Kirjassa selvitetään myös, mitä työstressille ja johtamiselle on tapahtunut. Kirja ottaa osaa kansainväliseen keskusteluun palkkatyöstä, sosiaalisista suhteista ja tieteellisen ymmärryksen muutoksista. Lisäksi se esittelee lukijalle uuden tavan jäsentää suomalaisen työntekijän historiaa, kehitystä ja kehityksen seuraamuksia.

Teos on aihettaan tuoreella tavalla käsittelevä tietokirja, joka perustuu havainnollistaviin esimerkkeihin ja eri vuosikymmeniltä peräisin oleviin tutkimusaineistoihin. Kirja maalaa yleisesityksen työntekijyyden murroksesta, ja siksi se on suunnattu sekä suurelle yleisölle että eri alojen opiskelijoille.


Katso myös näitä tuotteita