Sairas sisko ja vaiettu veli — Vertaisopas erityisen sisaruuden kohtaamiseen

Mäkinen, Arja
Nimeke: Sairas sisko ja vaiettu veli — Vertaisopas erityisen sisaruuden kohtaamiseen
Tekijät: Mäkinen, Arja (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517687027
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 28,90 € (26,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 207
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Sosiaalityö
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 37.233 Vammaispalvelut
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: sisaruus, erityislapset, sisarukset, kokemukset, sairaudet, vammaisuus, perheenjäsenet, kehitysvammaiset, vuorovaikutus, ihmissuhteet, perheet, aikuiset lapset
Avainsanat: erityislapset, sisaruus, vammaiset, vammaisten avustajat
E-kirja, 2019
EPUB
22,90 €

Millaista on olla lapsuudestaan saakka vaikeasti vammaisen tai pitkäaikaisesti sairaan henkilön aikuinen sisko tai veli? Aikuisten sisarussuhteista on kirjoitettu vähän, vaikka sisarussuhteet ovat tyypillisesti aikuisiän pisimpiä ihmissuhteita.

Lapsuudesta saakka vammainen tai sairas sisarus vaikuttaa muihin koko heidän elämänsä ajan. Erityisyydestä tulee normaalia, josta voi myös olla vaikea puhua. Erityisiin sisaruussuhteisiin sisältyy myös hoivavastuuta, joka on syytä tehdä näkyväksi.

Kirja käsittelee sitä, millainen on sisaruksen vaikutus aikuisiän ihmissuhteisiin ja muihin aikuiselämän valintoihin. Vastaan voi tulla tilanteita, joissa erityisestä sisaruksesta ei uskalleta puhua. Kirjassa nousee esille sisarusten välinen vahva kiintymys, terveiden sisarusten ja vanhempien näkemyserot, hoivavastuu sisaruksesta, sisarussuhteen vaikutus omaan hyvinvointiin ja sisaruuteen liittyvät syyllisyydentunteet.

Sairas sisko ja vaiettu veli etenee lapsuudesta nuoruuteen, aikuisuuteen ja keski-ikään sekä lopuksi vanhuusvuosiin. Pääpaino on aikuisikään liittyvissä kokemuksissa ja haasteissa.

Kirja on tarkoitettu erityisperheissä varttuneille terveille sisaruksille. Se auttaa heitä ja heidän läheisiään ymmärtämään sisaruutta terveen sisaruksen näkökulmasta. Kirja opastaa sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä työskenteleviä ottamaan huomioon sisaruussuhteen merkityksenä sosiaalisessa vuorovaikutuksessa.

Arja Mäkinen (YTT) on työskentelee vammaisten sosiaalityön päällikkönä Espoossa.


Katso myös näitä tuotteita