Riskitekijä — Pankkimaailman pimeä puoli

Stenfors, Alexis
Nimeke: Riskitekijä — Pankkimaailman pimeä puoli
Tekijät: Stenfors, Alexis (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517686662
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.4.2018
Hinta: 22,18 € (20,16 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2018
Julkaisuvuosi: 2018
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 261
Tuoteryhmät: Talous
Yhteiskunta
Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 36.22 Pankkitoimi. Pörssitoimi. Sijoitustoiminta
Avainsanat: finanssikriisi, pankit, taloustiede, rahalaitokset
Kovakantinen kirja, 2018
Suojapaperi
27,90 €

Suomalainen Alexis Stenfors toimi 15 vuotta investointipankkiirina alan tärkeimmissä pankeissa (HSBC, Citi, Credit Agricole ja Merrill Lynch), kunnes jäi vuonna 2009 kiinni sijoitussalkkunsa arvon vääristelystä. Kaupoillaan hän aiheutti työnantajalleen 465 miljoonan euron tappiot ja menetti itse työnsä ja maineensa.

Riskitekijä on Stenforsiin omakohtaisiin kokemuksiin perustuva selvitys pankki- ja rahoitusalan ongelmista: markkinoiden ja korkojen manipuloinnista, asiakkaiden huijaamisesta sekä kannustinjärjestelmistä, jotka piiskaavat treidaajia ottamaan koko ajan suurempia riskejä.

Silloin tällöin kiinni jäävät huijaripankkiirit ovat Stenforsin mukaan vain oire alan syvemmistä rakenteellisista ongelmista. Pankit saavat pitkälti itse päättää rahoitusalan pelisäännöistä ja toimia oman pelinsä erotuomareina. Stenfors valaisee kiehtovasti globaalia finanssitaloutta pyörittävien treidaajien mielenmaisemaa.

Nykyään Stenfors opettaa taloustiedettä ja rahoitusta Portsmouth Business Schoolissa. Kirjan väitteet perustuvat tekijän kokemusten lisäksi hänen akateemiseen tutkimustyöhön.


Katso myös näitä tuotteita