Riistopallon MM-kisat Qatarissa

Kolamo, Sami
Nimeke: Riistopallon MM-kisat Qatarissa
Tekijät: Kolamo, Sami (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970649
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 14.10.2022
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 169
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 79.31 Jalkapallo
Pehmeäkantinen kirja, 2022

4,00 €

Satumaisen rikas Qatar järjestää marras-joulukuussa 2022 urheilun tunnetuimman megatapahtuman, miesten jalkapallon MM-kisat. Kisojen kustannukset ovat rikkoneet kaikki aiemmat ennätykset. Samanaikaisesti isäntämaata on kritisoitu heikosta ihmisoikeustilanteesta sekä ulkomaisten rakennustyöläisten riistosta ja tuhansista kuolemista. Epäkohdat ovat olleet tiedossa jo yli kymmenen vuotta, mutta paikallinen kisaorganisaatio ja Fifa eivät ole ottaneet tapahtumista vastuuta.

Riistopallon MM-kisat Qatarissa tarkastelee miten Qatarin valtaviin öljy- ja maakaasuvaroihin perustuva taloudellinen ja poliittinen valta kietoutuu urheiluun. Kirjassa valotetaan myös MM-turnauksen brändikuvaston ja ”urheilupesun” taakse kätkeytyviä mittavia yhteiskunnallisia epäkohtia, kuten Fifan korruptiota, Qatarin orjatyömarkkinoita, kiinteistökeinottelua ja ihmisten valvontaa.

Sami Kolamo on mediakulttuurin dosentti ja kulttuurimaantieteilijä, joka on väitellyt jalkapallon MM-kisoista ja kirjoittanut useita kirjoja jalkapallosta.


Katso myös näitä tuotteita