Riistopallon MM-kisat Qatarissa

Kolamo, Sami
Nimeke: Riistopallon MM-kisat Qatarissa
Tekijät: Kolamo, Sami (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517689922
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Tulossa 30.9.2022. Tilattavissa 90 vuorokautta ennen ilmestymispäivää.
Ilmestymispäivä: 30.9.2022
Hinta: 19,00 € (17,27 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2022
Julkaisuvuosi: 2022
Kieli: suomi
Sivumäärä: 128
Tuoteryhmät: Syksyn 2022 kirjat
Politiikka
Yhteiskunta
Tietokirjat
Kirjastoluokka: 79.31 Jalkapallo
Qatar on satumaisen rikas lilliputtimaa Persianlahden rannikolla. Maassa ei ole kunnollista jalkapallokulttuuria, mutta silti Qatar järjestää marras-joulukuussa 2022 urheilun tunnetuimman megatapahtuman, miesten jalkapallon MM-kisat.
Kisojen kustannukset ovat rikkoneet kaikki aiemmat ennätykset. Tuotantokoneisto keskittyy hehkuttamaan uusia loisteliaita tapahtumapaikkoja ja muita olosuhteita. Samanaikaisesti isäntämaa on saanut kritiikkiä heikosta ihmisoikeustilanteestaan.
Kansainväliset työ- ja ihmisoikeusjärjestöt ovat toistuvasti ottaneet kantaa erityisesti ulkomaisten rakennustyöläisten riistoon ja tuhansiin kuolemiin. Tämä järkyttävä epäkohta on ollut tiedossa yli kymmenen vuotta, mutta paikallinen kisaorganisaatio ja Fifa eivät ota tapahtumista vastuuta.
Kirjassa tarkastellaan Qatarin öljy- ja maakaasuvaroihin perustuvaa taloudellista ja poliittista valtaa. Kirjassa valotetaan myös MM-turnauksen brändikuvaston ja ”urheilupesun” taakse kätkeytyviä mittavia yhteiskunnallisia epäkohtia, kuten Fifan korruptiota, Qatarin orjatyömarkkinoita, kiinteistökeinottelua ja ihmisten valvontaa.
Sami Kolamo on Tampereen yliopisto mediakulttuurin dosentti ja kulttuurimaantieteilijä, joka on väitellyt jalkapallon MM-kisoista.


Katso myös näitä tuotteita