Osallistu! — Pelastaako osallistaminen demokratian?

Meriluoto, Taina; Litmanen, Tapio
Nimeke: Osallistu! — Pelastaako osallistaminen demokratian?
Tekijät: Meriluoto, Taina (Toimittaja)
Litmanen, Tapio (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789517687164
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Sosiaalipolitiikka
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: osallistaminen, politiikka, demokratia, osallisuus, osallistuminen, vaikuttaminen, kehittäminen, hallinto, hallinta, tavoitteet, haasteet (ongelmat)
E-kirja, 2019
EPUB
24,90 €

Oletko viime aikoina tullut osallistetuksi? Oletko osallistavasti suunnitellut työyhteisösi strategiaa, yhteiskehittänyt julkista palvelua tai osallistunut asuinalueesi asukaskuulemistilaisuuteen? Oletko allekirjoittanut kansalaisaloitteen? Oletko keskustellut, puntaroinut ja kirjannut ideoita post it -lapuille, koska yhä useampi taho tahtoo sinut mukaan toimimaan? Valtaosa meistä vastaa kyllä, sillä osallistuminen on nyt muotia. Elämme osallistamispolitiikan aikaa.

Uudet osallistumistavat ja demokratiainnovaatiot ovat kasvattaneet suosiotaan kiihtyvällä tahdilla. Osallistumisesta on tullut kansainvälinen megatrendi, hyvän hallinnon, tehokkaan kehittämisen ja päätöksenteon standardi. Sen päämäärät ovat kuitenkin moninaiset - ja usein niin osallistujille kuin osallistajillekin epäselvät.

Tutkimuskirjassa osallistamisen tutkijat ja toimijat analysoivat osallistamispolitiikkaa demokratian näkökulmasta: Mitä osallistamisella tavoitellaan? Kuka pääsee osallistumaan? Mihin asioihin osallistumalla voi vaikuttaa? Ja lopuksi: mitä muutoksia osallistamispolitiikka tarvitsee?

Tutkimuskirjan toimittajat ovat yhteiskuntatieteen tutkijoita.


Katso myös näitä tuotteita