Osallistu! — Pelastaako osallistaminen demokratian?

Meriluoto, Taina; Litmanen, Tapio
Nimeke: Osallistu! — Pelastaako osallistaminen demokratian?
Tekijät: Meriluoto, Taina (Toimittaja)
Litmanen, Tapio (Toimittaja)
Tuotetunnus: 9789523970915
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 16.8.2023
Hinta: 24,90 € (22,64 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2019
Julkaisuvuosi: 2019
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 319
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 32 VALTIO-OPPI. POLITIIKKA
Avainsanat: osallistaminen, politiikka, demokratia, osallisuus, osallistuminen, vaikuttaminen, kehittäminen, hallinto, hallinta, tavoitteet, haasteet (ongelmat)
Pehmeäkantinen kirja, 2019

32,00 €

Oletko viime aikoina tullut osallistetuksi? Oletko osallistavasti suunnitellut työyhteisösi strategiaa, yhteiskehittänyt julkista palvelua tai osallistunut asuinalueesi asukaskuulemistilaisuuteen? Oletko allekirjoittanut kansalaisaloitteen? Oletko keskustellut, puntaroinut ja kirjannut ideoita post it -lapuille, koska yhä useampi taho tahtoo sinut mukaan toimimaan? Valtaosa meistä vastaa kyllä, sillä osallistuminen on nyt muotia. Elämme osallistamispolitiikan aikaa.

Uudet osallistumistavat ja demokratiainnovaatiot ovat kasvattaneet suosiotaan kiihtyvällä tahdilla. Osallistumisesta on tullut kansainvälinen megatrendi, hyvän hallinnon, tehokkaan kehittämisen ja päätöksenteon standardi. Sen päämäärät ovat kuitenkin moninaiset - ja usein niin osallistujille kuin osallistajillekin epäselvät.

Tutkimuskirjassa osallistamisen tutkijat ja toimijat analysoivat osallistamispolitiikkaa demokratian näkökulmasta: Mitä osallistamisella tavoitellaan? Kuka pääsee osallistumaan? Mihin asioihin osallistumalla voi vaikuttaa? Ja lopuksi: mitä muutoksia osallistamispolitiikka tarvitsee?


Katso myös näitä tuotteita