Onko kapitalismilla tulevaisuutta?

Wallerstein, Immanuel; Collins, Randall; Mann, Michael; Derluguian, Georgi; Calhoun, Craig
Nimeke: Onko kapitalismilla tulevaisuutta?
Tekijät: Wallerstein, Immanuel (Kirjoittaja)
Collins, Randall (Kirjoittaja)
Mann, Michael (Kirjoittaja)
Derluguian, Georgi (Kirjoittaja)
Calhoun, Craig (Kirjoittaja)
Sivenius, Kaisa (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789517684460
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 32,00 € (29,09 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2014
Julkaisuvuosi: 2014
Kieli: suomi
Sivumäärä: 254
Tuoteryhmät: Kirjat aiheittain
Politiikka
Talous
Yhteiskunta
Kirjastoluokka: K36 TALOUSTIEDE. KANSANTALOUSTIEDE
Koulutusaste: Ammatillinen koulutus
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: tulevaisuus, rakennemuutos, markkinatalous, taloudelliset kriisit, historia, talousjärjestelmät, yhteiskuntajärjestelmät, kapitalismi
Onko kapitalismilla tulevaisuutta? on viiden maailmankuulun yhteiskunnan ja globalisaation tutkijan yhteisteos, jossa kirjoittajat pohtivat eri näkökulmista kapitalismin tulevaisuutta. Romahtaako kapitalismi aiempien yhteiskuntajärjestelmien tavoin? Romahtihan Rooman valtakunta, samoin Euroopan vanhat monarkiat neuvostoimperiumista puhumattakaan. Mitä tapahtuu Yhdysvaltojen globaalille hegemonialle? Kirjoittajien mukaansa nyky-yhteiskunta on joka tapauksessa tullut historialliseen käännekohtaan. Vaikka vallanpitäjät ovat aina kuvitelleet hallitsevansa historian käännekohdissa, poliittinen eliitti ei ole koskaan kirjoittajien mukaan kyennyt näkemään aiheuttamiensa kriisien seurauksia. Siksi vain harvat 2000-luvullakaan käsittävät tulevien vuosikymmenten suuria muutoksia.

Teos esittää läpileikkauksen maailman mahdollisista tulevaisuuksista. Kirjoittajat vertaavat menneisyyttä ja nykyisyyttä ennustaessaan tulevia globaaleja rakennemuutoksia. Taloudellisen ja yhteiskunnallisen analyysin ohella kirjoittajat tarkastelevat neuvostokommunismin luhistumista seurauksineen, keskiluokkaisen työn loppua, ydinsodan uhkaa ja ympäristökriisiä.

Viisikkomme päätti kirjoittaa epätavallisen kirjan, koska jotain suurta häämöttää taivaanrannassa: kriisi, joka on paljon suurempi kuin viimeinen suuri lama, joka jälkikäteen tarkasteltuna vaikuttaa pelkältä alkusoitolta suurten huolten ja muutosten aikakaudelle. Synkkyydestään huolimatta kirjassa on optimistinen vire. Kirjoittajat korostavatkin, että historian suunta on vielä avoin ja että ihmisten toiminnalla on yhä merkitystä. Ehkä tästä teoksesta on apua talouskriisin ratkaisemisessa? Onko kapitalismilla tulevaisuutta? on ensimmäinen kerta, kun kansainvälisesti tunnettujen sosiologien joukko on tehnyt yhdessä teoksen, joka osallistuu nykykeskusteluun vailla akateemisen keskustelun vaikeaselkoisuutta ja kiemuroita. Teos on sosiologisen ajattelun huipentuma, mutta samalla kirja, jota on nautinnollista lukea. Ajankohtaisuudessaan ja iskevyydessään se on vertaansa vailla. Kirja julkaistaan suomeksi Vastapainon ja Gaudeamuksen yhteistyönä.


Katso myös näitä tuotteita