Omotenashi — Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?

Lindblom, Arto; Valkama, Heikki
Nimeke: Omotenashi — Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?
Tekijät: Lindblom, Arto (Kirjoittaja)
Valkama, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523971233
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 15.3.2024
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 167
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 48.184 Japani
Pehmeäkantinen kirja, 2024

35,00 €

Luotijunat lähtevät ajallaan, ihmiset odottavat hyvässä muodostelmassa junaan pääsyä, päästävät toiset ensin ulos, tervehtivät junassa ystävällisesti, kaikkialla on puhdasta eikä kukaan kailota puhelimeen.

Tuntuu siltä, että japanilainen vieraanvaraisuus, omotenashi, on läsnä kaikkialla. Tämä kirja pyrkii ymmärtämään, mistä japanilaisessa vieraanvaraisuudessa on oikein kyse ja kertoo, mikä selittää sen ainutlaatuisen luonteen.

Omotenashi on kokemus tai tapahtuma, joka koetaan tässä ja nyt. Kokemuksena se on samalla jotain katoavaista eikä siitä voi saada kunnon otetta.

Japanilainen vieraanvaraisuus on toisia ihmisiä kunnioittava ajattelutapa, joka tulee ilmi arjen tekoina. Omotenashi tulee esille niin ystävyyssuhteissa kuin kaupallisessa kanssakäymisessä. Meillä kaikilla olisi paljon opittavaa japanilaisesta vieraanvaraisuudesta ja siitä, millä tavoin se voidaan omaksua osaksi omaa arkea.

Arto Lindblom toimii professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla. Heikki Valkama on toimittaja, joka on kirjoittanut useita kirjoja japanilaisesta kulttuurista.


Katso myös näitä tuotteita