Omotenashi — Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?

Lindblom, Arto; Valkama, Heikki
Nimeke: Omotenashi — Mitä voimme oppia japanilaisesta vieraanvaraisuudesta?
Tekijät: Lindblom, Arto (Kirjoittaja)
Valkama, Heikki (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789523970519
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Ilmestymispäivä: 5.3.2024
Hinta: 35,00 € (31,82 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2024
Julkaisuvuosi: 2024
Kieli: suomi
Sivumäärä: 167
Tuoteryhmät: Kevään 2024 kirjat
Kulttuurintutkimus
Yhteiskunta
Tietokirjat
Suosituimmat tietokirjat
Kirjastoluokka: 48.184 Japani
YSO - Yleinen suomalainen asiasanasto: vieraanvaraisuus, kohteliaisuus, kunnioitus, kansanluonne, tavat (tapakulttuuri), etiketti (tapakulttuuri), palvelut, perinne
E-kirja, 2024
EPUB
29,90 €

Luotijunat lähtevät ajallaan, ihmiset odottavat hyvässä muodostelmassa junaan pääsyä, päästävät toiset ensin ulos, tervehtivät junassa ystävällisesti, kaikkialla on puhdasta eikä kukaan kailota puhelimeen.

Tuntuu siltä, että japanilainen vieraanvaraisuus, omotenashi, on läsnä kaikkialla. Tämä kirja pyrkii ymmärtämään, mistä japanilaisessa vieraanvaraisuudessa on oikein kyse ja kertoo, mikä selittää sen ainutlaatuisen luonteen.

Omotenashi on kokemus tai tapahtuma, joka koetaan tässä ja nyt. Kokemuksena se on samalla jotain katoavaista eikä siitä voi saada kunnon otetta.

Japanilainen vieraanvaraisuus on toisia ihmisiä kunnioittava ajattelutapa, joka tulee ilmi arjen tekoina. Omotenashi tulee esille niin ystävyyssuhteissa kuin kaupallisessa kanssakäymisessä. Meillä kaikilla olisi paljon opittavaa japanilaisesta vieraanvaraisuudesta ja siitä, millä tavoin se voidaan omaksua osaksi omaa arkea.

Arto Lindblom toimii professorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla. Heikki Valkama on toimittaja, joka on kirjoittanut useita kirjoja japanilaisesta kulttuurista.


Katso myös näitä tuotteita