Neljäs sektori — Kuinka kaupunkiaktivismi haastaa hallinnon, muuttaa markkinat ja laajentaa demokratiaa

Mäenpää, Pasi; Faehnle, Maija
Nimeke: Neljäs sektori — Kuinka kaupunkiaktivismi haastaa hallinnon, muuttaa markkinat ja laajentaa demokratiaa
Tekijät: Mäenpää, Pasi (Kirjoittaja)
Faehnle, Maija (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789517688758
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 10.2.2021
Hinta: 29,90 € (27,18 € alv 0 %)

Kustantaja: Vastapaino
Painos: 2021
Julkaisuvuosi: 2021
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Sivumäärä: 336
Tuoteryhmät: E-kirjat
Kirjastoluokka: 30.7 Kansalaistoiminta ja –aktivismi. Järjestötoiminta. Kokoustekniikka.
Avainsanat: aktivismi, demokratia, hallinto, markkinat
Pehmeäkantinen kirja, 2021

35,90 €

Kaupungeissa kytee uusi demokratia. Kaupunkiaktivismin eri muodoissa kansalaiset ovat aiemmin näkemättömillä tavoilla vapautuneet. Neljäs sektori sukeltaa uudenlaisen aktivismin pyörteisiin. Digitalisaation, internetin ja sosiaalisen median myötä kansalaisyhteiskunnan toiminta on muuttunut: se perustuu verkostoihin ja vertaistuotantoon. Uudet toimijuudet muuttavat kaupunkeja ja koko yhteiskuntaa.

Käsiteinnovaationa neljäs sektori on yritys kehystää kaupunkiaktivismin uusi kenttä. Neljännellä sektorilla tarkoitetaan yhteistoiminnallisen kansalaistoiminnan aluetta. Se on luonteeltaan proaktiivista, se keskittyy toimintaan ja organisoituu järjestötoiminnan ulkopuolella.

Tämä kirja on tulos innokkaasta ja intoilevastakin toimintatutkimuksesta kaupunkiaktivismin kentällä ja tuon kentän eri laidoilla, kohdealueina etenkin pääkaupunkiseutu ja Lahti. Kuten sana toimintatutkimus vihjaa, tekijät ovat sekä tutkineet että toimineet.

Kirja on tarkoitettu kaikille kaupunkien yhteiskunnan tilasta ja muutoksesta kiinnostuneille passiivisille ja aktiivisille kansalaisille, eri alojen opiskelijoille ja tutkijoille sekä viranhaltijoille ja poliitikoille.

Pasi Mäenpää on kaupunkisosiologian dosentti ja yliopistotutkija. Maija Faehnle on kestävän kaupungistumisen, osallisuuden ja yhteistoiminnallisen hallinnan erikoistutkija Suomen ympäristökeskus Sykessä.


Katso myös näitä tuotteita